Veidekke omsatte for 9,9 milliarder i andre kvartal

Og resultatet før skatt endte med et overskudd på 355 millioner kroner.

Konsernsjef i Veidekke,  Jimmy Bengtsson.
Konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson. Foto: Bård Gudim, Veidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. aug. 2022 - 09:31

Omsetningen i kvartalet utgjorde 9,9 milliarder kroner, mot 9,8 milliarder i andre kvartal 2021. Resultatet før skatt var på 355 millioner kroner, mot NOK 391 millioner i andre kvartal 2021. Fire av fem virksomhetsområder økte lønnsomheten fra andre kvartal i fjor. I Bygg Sverige er resultatene fortsatt svake og lavere enn i samme kvartal i fjor. Samlet resultatmargin var 3,6 prosent, mot 4,0 % i andre kvartal 2021, melder Veidekke i en melding.

– Vi er godt fornøyd med at vi bedrer marginen i fire av fem virksomhetsområder i en krevende markedssituasjon. Samlet sett er konsernets resultat imidlertid noe lavere enn i fjor, hovedsakelig som følge av urealiserte kurstap på våre finansielle plasseringer, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

– Vi begynner å se resultater av de grepene vi har gjort i de siste par årene, og vi håndterer en krevende markedssituasjon og økte råvarepriser på en god måte. Vi tror på fortsatt fremgang og jobber videre mot våre langsiktige ambisjoner, sier Bengtsson.

Ordreinngangen i kvartalet utgjorde 13,2 milliarder kroner, mot10,1 milliarder i andre kvartal 2021. De norske virksomhetene stod for størsteparten av ordreinngangen. Ved utgangen av andre kvartal utgjorde ordrereserven NOK 44,2 milliarder, mot NOK 39,7 milliarder et år tidligere. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

– Ordresituasjonen i konsernet er god, spesielt i de norske virksomhetene. Kontraktene vi har landet gjennom andre kvartal har god kvalitet og passer godt inn i vår selektivitetsstrategi, sier Jimmy Bengtsson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.