Veidekke økte omsetningen men resultatet ble halvert i 2018

Av en omsetning på 35,6 milliarder, halverte selskapet resultatet sammenlignet med året før til 591 millioner kroner.

Veidekke margin
Veidekke margin Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. feb. 2019 - 08:15

Det var særlig anleggsvirksomheten i Norge som slet kraftig i 2018 i Veidekke. Selv om omsetningen økte litt, gikk fortjenestemarginen i minus.

Marginen på asfalt ned i null

Også innenfor Industridivisjonen har Veidekke slitt i 2018. Asfaltvirksomheten har både omsetnings- og resultatmessig vært motoren innenfor denne delen av Veidekkes virksomhet, men i fjor gikk lønnsomhetsmarginen innen asfalt helt ned i null.

Samtidig ser man at Veidekke har klart å bedre lønnsomheten noe innenfor drift og vedlikehold, selv om de fortsatt henger på minussiden.

Pukk og grus er fortsatt en meget solid virksomhet, og Veidekkes mange massetak rundt om i landet opererer med en fortjenestemargin på i gjennomsnitt over 12 prosent.

 

Omsetningstallene

Omsetningen for året økte med 13 prosent, til NOK 35,6 milliarder, fra NOK 31,4 milliarder i 2017. Veksten kom i Entreprenør, der omsetningen økte i alle tre land i 2018. I Eiendom falt omsetningen for året som følge av lavere boligsalg og få igangsettelser, mens omsetningen i Industri var på nivå med året før.

Resultat før skatt for året var NOK 591 millioner, mot NOK 1 311 millioner i 2017. Resultatet var preget av prosjektnedskrivingene i den norske anleggsvirksomheten på NOK 550 millioner i andre kvartal 2018. Det underliggende resultatet, eksklusive nedskrivingene, var NOK 1 141 millioner. Et lavere salg og færre igangsettelser av nye boliger i Sverige bidro til resultatnedgang i Eiendom, mens økte råvarepriser og lavere kapasitetsutnyttelse gav et svakt resultat i Industri.

  <i>Foto:  Jarle Skoglund</i>
  Foto:  Jarle Skoglund
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.