Veidekke øker omsetningen i et mer krevende marked

Veidekke-konsernet omsetning første halvår utgjorde 20,6 milliarder kroner, mot 18,3 milliarder i første halvår 2022. Resultatet for første halvår var på 240 millionerkroner, litt ned fra 300 millioner i første halvår i fjor.

Asfaltvolumene hos Veidekke er på nivå med samme periode i fjor, og økte priser bidro til høyere omsetning og resultatfremgang.
Asfaltvolumene hos Veidekke er på nivå med samme periode i fjor, og økte priser bidro til høyere omsetning og resultatfremgang. Foto: Sweinar Swensen, Veidekke
17. aug. 2023 - 09:18

Resultatet i første halvår 2023 inkluderer forliket etter byggingen E39 med Statens vegvesen, som påvirket resultatet negativet med -110 millioner kroner.

Veidekke mener at det fremover knytter seg ortsatt usikkerhet i etterspørsel etter bolig og
private yrkesbygg, og at dette markedet vil være avhengig av rente og inflasjonsnivået fremover.

Les også

Resultatvekst for Multiconsult

God ordreinngang

Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson. <i>Foto:  Bård Gudim, Veidekke</i>
Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson. Foto:  Bård Gudim, Veidekke

Lyspunktet er imidlertid at det fremdeles er god etterspørsel etter store infrastrukturprosjekter. Men at nedgangen i igangsettelse av byggprosjekter påvirker også deler av infrastrukturmarkedet.

Veidekke rapporterer i kvartalsrapporten at ordreinngangen fortsatt er god, som siste kvartal var 12,2 milliarder kroner, mot 13,2 milliarder i andre kvartal i fjor. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene. Ved utgangen av kvartalet utgjorde ordrereserven 45,0 milliarder kroner, en økning på 9 prosent fra årsskiftet og 2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Ned for anlegg

Infrastruktur Norge, som nå omfatter både anleggsvirksomheten og det som tidligere var industri (asfalt, pukk og grus og driftskontrakter), omsatte for NOK 2,4 milliarder i andre kvartal, mot NOK 2,5 milliarder andre kvartal i fjor. Resultatet før skatt var NOK 109 millioner, mot 155 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatnedgangen knyttes til anleggsvirksomheten.

Avslutning av enkelte større anleggsprosjekter kombinert med et svakere marked og lavere aktivitet innenfor grunnarbeid og fundamentering bidro til omsetningsnedgang fra året før.

Asfalt som året før

Asfalt og Geomaterialer omsatte for 1,0 milliard kroner i andre kvartal, mot NOK 930 millioner i samme periode i fjor. Asfaltvolumene er på nivå med samme periode i fjor, og økte priser bidro til høyere omsetning og resultatfremgang. Geomaterialer hadde lavere
aktivitet og resultatnedgang, på grunn av lavere etterspørsel etter steinmaterialer. Resultatet for kvartalet var på 46 millioner kroner, mot 34 millioner for et år
siden.

Infrastruktur Norge sikret nye ordrer til en verdi av  2,1 milliarder i andre kvartal, mot  3,2 milliarder i samme periode i fjor.

Oslo 20211027. Kjetel Digre, CEO i Kværner under presentasjonen av selskapets resultater for 3. kv ...
Les også

Kraftig inntektsøkning for Aker Solutions – dobler driftsresultatet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.