NYHETER

Veidekke og NCC avvist i Trondheim

Trondheim kommune har avgjort at asfalttilbudene fra Veidekke og NCC skal avvises.  

Kjell Herskedal
17. apr. 2012 - 15:31

Beslutningen ble tatt tirsdag og selskapene ble tilskrevet samme dag, opplyser bydriftssjef Svein Ekle i Trondheim kommune til Våre Veger.

Under anbudsåpningen 10. april valgte Trondheim kommune ikke å åpne tilbudene fra NCC og Veidekke Industri.

-"Anbud fra Veidekke AS og NCC AS ble mottatt, men tilbudspris ble ikke kunngjort. Legges i safe i påvente av avklaring," ble det skrevet i protokollen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

 

Sonderingsrunder

Deretter har man gjennomført noen sonderingsrunder før den endelige beslutningen om å avvise tilbudene ble fattet tirsdag.

Kommunaldirektør for byutvikling i Trondheim, Einar Aasved Hansen, sa i den forbindelse til Våre Veger at en beslutning om å avvise tilbudene også ville innebære at anbudene fra de to selskapene ikke ble åpnet i det hele tatt.

PEABs anbud blir dermed stående igjen som det eneste. PEAB hadde lagt inn et anbud på 10,4 millioner kroner eks. moms  på kommunale veger og 5,2 millioner kroner på riks- og fylkesveger.

Asfaltoppdraget gjelder mellom 15.000 og 17.000 tonn.

 

Forhandler med Peab

-Vi har vurdert tilbudet fra PEAB som akeptabelt og har tilskrevet selskapet om at vi ønsker å innlede forhandligner med dem, sier Ekle.

En ny anbudsrunde som en følge av at to av tre tilbydere nå er avvist har ikke vært aktuelt, bekrefter han.

Bakgrunnen for beslutningen som er gjort i Trondheim er prissamarbeidet mellom NCC og Veidekke i årene 2005-2008 som ikke er ordnet opp i.

Trondheim kommune har tatt beslutningen på egen hånd. Samtidig fortsetter Trondheim samarbeidet med flere andre kommuner i Midt-Norge for om mulig å finne ut av hvilke negative utslag prissamarbeidet har gitt for kommunene. Hvor stor overpris som eventuelt ble betalt for asfalten i 2005-2008 er usikkert.

 

Har erkjent ulovlig prissamarbeid

Nylig avvisete også Statens vegvesen NCC og Veidekke fra asfalt-konkurransene på riksvegene i Trøndelagsfylkene.

- Beslutningen er tatt på grunnlag av at de to selskapene har erkjent å ha deltatt i ulovlig prissamarbeid i Trøndelagsfylkene. Avvisningen gir en klar melding om hvordan vi ser på slike ulovligheter. Vi har hatt en grundig gjennomgang av det juridiske aspektet ved saken og mener at vi har solid grunnlag for avvisningen, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen i den forbindelse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.