NYHETER

Veidekke leder etter 2. utlysning av tunnel

Bare to anbud kom inn da Vegvesenet lyste ut en rassikringstunnel i vinter. Senere ble konkurransen avlyst. Etter andre utlysning kom det seks anbud. Lavest ligger Veidekke, som vil ha 206,1 millioner kroner for jobben.

Denne korte tunnelen inngår i nåværende fylkesveg 7 under Lussandberget. På begge sider av den er rasfaren stor. Veidekke ligger godt an til å få jobben med å drive tunnelen som skal sikre vegen. (Foto: Statens vegvesen)
Denne korte tunnelen inngår i nåværende fylkesveg 7 under Lussandberget. På begge sider av den er rasfaren stor. Veidekke ligger godt an til å få jobben med å drive tunnelen som skal sikre vegen. (Foto: Statens vegvesen)
13. nov. 2014 - 20:21

Et arbeidsfellesskap mellom Flage Maskin fra Voss og Contexo fra Mysen ligger på andreplass med 214,5 mill. De øvrige anbyderne er OSSA fra Spania (224,5 mill.), Hæhre Entreprenør (247,8 mill.) og AF Gruppen (273,8 mill.). Den siste deltakeren i konkurransen ligger langt etter de andre. Det er et arbeidsfellesskap mellom Proacon SA fra Spania og Proacon Mexico, som har gitt et anbud på 416,1 mill.

Oppdraget er en totalentreprise. Den som får kontrakten skal prosjektere, drive og sikre en 1 565 meter lang tunnel i Granvin kommune i Hardanger. Støp av portaler og montering av elektro- og sikkerhetsutrustning er inkludert. Entreprisen omfatter også prosjektering og ombygging av 870 meter veg i dagen.

Hensikten med tunnelen er å sikre trafikantene på fylkesveg 7 mot ras fra Lussandberget. Om to år må jobben være fullført.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Den første utlysningen fant sted 7. februar. Det var også en totalentreprise. De to anbudene som kom inn ble gitt av de som leder konkurransen nå, men rekkefølgen var motsatt. Flage Maskin/Contexo ville ha 219,4 mill., Veidekke ville ha 256,8 mill.

Som rimelig kan være er prosjektleder Frode Lykkebø i Region Vest veldig fornøyd med resultatet av den andre utlysningen.

Etter den første utlysningen ville Vegvesenet gi jobben til arbeidsfellesskapet, men Veidekke klaget på avgjørelsen fordi man mente at Contexo manglet de nødvendige kvalifikasjonene.

Under behandlingen av klagen ble det oppdaget at ingen av anbyderne hadde lagt ved forpliktelseerklæring fra den konsulenten de ville benytte til prosjekteringen. Dermed måtte begge anbudene avvises og konkurransen avlyses. Både Veidekke og arbeidsfellesskapet klaget på avgjørelsen, men klagene ble avvist.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.