NYHETER

Veidekke lavest på tunnelutbedring

Veidekke har gitt det klart laveste anbudet på oppgradering av Ellingsøy- og Valderøytunnelen ved Ålesund. Anbudsummen er på 180,9 millioner kroner. Skanska har sikret seg en ny 2. plass med et anbud på 193,9 millioner.

Anders Haakonsen
11. juli 2006 - 09:38

Tredje og siste anbyder er Mesta som åpenbart er nedtynget av fulle ordrebøker for tiden. Anbudet derfra ligger godt og vel 100 millioner over konkurrentene! Mesta vil ha 298,4 millioner kroner for jobben.

Ellingsøy- og Valderøytunnelen er henholdsvis 3 520 og 4 222 meter lange. Før de ble åpnet høsten 1987 var Vardøtunnelen den eneste undersjøiske vegtunnelen i Norge. Kravene til tunnelstandard er vesentlig skjerpet siden den gangen, og Vegvesenet mener at tiden nå er inne for oppgradering.

Alle installasjoner som har betydning for trafikken skal skiftes ut, bortsett fra pumpeanlegget. Knøler i profilet blir pigget eller strosset bort. I hver av tunnelene blir det sprengt en nisje som er stor nok til at et vogntog kan snu hvis det skulle bli behov for det.

Trafikken skal gå gjennom tunnelene i hele anleggsperioden, men de vil trolig bli stengt enkelte netter. Hvordan trafikken skal avvikles er ikke endelig avgjort, men trolig blir det kolonnekjøring.

Hensynet til trafikken gjør arbeidet tidkrevende. Oppgraderingen blir ikke ferdig før om to år. De totale omkostningene er beregnet til 241 millioner kroner. Anbudsummene tyder på at dette overslaget vil holde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.