NYHETER

Veidekke lavest i Midnestunnelen

Entreprenørene er helt uenige om hva de bør ta for å oppgradere 8 tunneler i Sogn. Veidekke nøyer seg med 38,3 millioner kroner. De gir en solid ledelse på konkurrentene.

Fylkesveg 53 sett gjennom søndre påhugg i Midnestunnelen. Veidekke ligger godt an til å få jobben med å oppgradere den. (Foto: Google)
Fylkesveg 53 sett gjennom søndre påhugg i Midnestunnelen. Veidekke ligger godt an til å få jobben med å oppgradere den. (Foto: Google)
11. juni 2013 - 08:38

Mesta vil ha 45,3 mill. for jobben, mens BMO vil ha 48,1 mill. Klart høyest ligger Gjerden Fjellsikring med et anbud på 61,9 mill.

Det meste av arbeidet skal utføres i den 1 240 meter lange Midnestunnelen på fylkesveg 53, som går langs Årdalsvatnet i Årdal kommune. Den har stadig blitt stengt fordi aluminiumsplatene som sikrer den mot vann og frost, har falt ned fra hengen. Siste gang det skjedde var 21. april.

Nå skal aluminiumen fjernes og erstattes med PE-skum dekket av sprøytebetong. Dessuten skal det sprenges en 90 meter lang havarinisje, og det skal bygges et teknisk bygg inne i tunnelen. Entreprisen omfatter også støp av kabelkanal gjennom tunnelen, og etablering av nytt drenssystem.

Den som får kontrakten skal også utføre fjellsikring og vann- og frostsikring i 7 andre tunneler, men det blir i liten målestokk. To av tunnelene inngår i fylkesveg 53 i Årdal kommune, de andre inngår i fylkesveger i Luster kommune.

Det meste av arbeidet blir utført om kveldene og nettene. Fylkesveg 53 kan bli stengt i opptil tre timer om natten. Før jul må arbeidet være fullført i alle tunnelene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.