NYHETER

Veidekke kjøper Kito Asfalt

Veidekke Industri kjøper 80 % av aksjene i Kito Asfalt AS i Buskerud. Med kjøpet får Veidekke en god posisjon i asfaltmarkedet i nedre Buskerud der de så langt ikke har vært representert.

Asfaltverket i Mjøndalen har kapasitet på 120.000 tonn pr. år. Foto: Jarle Skoglund
Asfaltverket i Mjøndalen har kapasitet på 120.000 tonn pr. år. Foto: Jarle Skoglund
Redaksjonen Våre Veger
7. juni 2012 - 09:28

Kito Asfalt AS ble etablert i 2008 av den lokale asfaltgründeren Frank Robert Sunde. Selskapet fusjonerte i 2011 med Finsrud Asfalt AS, som har vært et solid og velrenom­mert selskap i det lokale markedet i mange år. Kito Asfalt har hovedkontor i Kongsberg og egen asfaltproduksjon i Mjøndalen i et nytt asfaltverk med ­kapasitet på 120.000 tonn pr. år. Selskapet har i dag har 56 ansatte,og en omsetning på cirka 100 millioner kroner pr år. 

 

Styrker Veidekke i Buskerud

- Kjøpet av Kito Asfalt styrker vår konkurransekraft i Buskerud og utløser store synergieffekter mot deler av Veidekkes øvrige virksomheter i området. Dette er i tråd med vår strategi med tanke på tilvekst og utvidelse innenfor våre prioriterte områder, sier Harald Lausund, direktør for Veidekke Asfalt.- Som eiere av Kito Asfalt ønsket vi en ny eier som hadde mulighet til å videreutvikle selskapet. Veidekke Industris inntreden vil styrke selskapets utviklingsmuligheter, bl.a. ved at man får tilgang til Veidekke Industris ressurser og kompetanse innen asfalt, pukk og grus, sier Frank Robert Sunde, som fortsetter som daglig leder i Kito Asfalt.

 

Konkurransetilsynet må godkjenne

Overtakelsen skjer 1. juli 2012 under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjenning.

Veidekkes asfaltvirksomhet er en av landets største aktører og produserer og legger to millioner tonn asfalt hvert år. Vi har asfaltverk fra Alta i nord til Sandnes i syd, 700 ansatte og en årlig omsetning er på om lag 2 mrd. NOK. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.