BYGG

Veidekke kjøper Hæhre

SELGEREN: Albert Kr. Hære har nå solgt 51 prosent av entpreprenørvirksomheten til Veidekke. Her er Hære til venstre i bildet, på besøk på prosjektet Sky - Langangen i Vestfold.
SELGEREN: Albert Kr. Hære har nå solgt 51 prosent av entpreprenørvirksomheten til Veidekke. Her er Hære til venstre i bildet, på besøk på prosjektet Sky - Langangen i Vestfold. Bilde: Tore Stensvold
Joachim Seehusen
15. des. 2010 - 08:24

Albert Kr. Hære AS

 • Hæhre-gruppens entreprenørvirksomhet omfatter Hæhre Entreprenør AS, Hæhre Maskinutleie AS og Hæhre Mek. Verksted AS. De øvrige selskapene i Hæhre-gruppen vil fortsatt være eid av dagens eiere.
 • Entreprenørvirksomheten har drøyt 400 ansatte med en årsomsetning i 2009 på 800 millioner kroner. Hovedkontoret ligger i Vikersund, med avdelingskontorer på Billingstad og i Bergen.
 • Hæhre er i dag en av de største maskinentreprenørene i Norge, med moderne maskiner og utstyr. Hæhre har lange tradisjoner innen masseflytting, og er i dag en av landets ledende innen dette segmentet. I tillegg har Hæhre de siste årene etablert en tunnel og betongavdeling. Selskapet har sentral godkjenning i tiltaksklasse 3 og for utførelse og kontroll.
 • Arbeidsområdet dekker hele Norge. De senere årene har hovedtyngden av virksomheten vært i østlandsområdet. Virksomheten utfører oppdrag i delte, hoved- og totalentrepriser i hovedsak innen samferdsel.
 • Hæhre-gruppen eies 70 prosent av familien Hæhre og 30 prosent av sentrale medarbeidere.

E18 Sky – Langangen

 • Lengde: Ca. 11 kilometer (fra Sky i Larvik kommune til Langangen i Porsgrunn kommune)
 • Bredde: 23 meter, fire felt med midtdeler
 • Dimensjoneringsklasse: S9, fartsgrense 100 km/t
 • Kryssområder: To toplanskryss med rundkjøringer og ramper, Sky og Langangen
 • Bruer: Kjosevegen bruer, Hobekk bru, Solum bru, Henriksås bru, Struten bru, Hofsrød bru
 • Tunneler: Pauler, Malerød, Sandbekkane, Hobekkseter
 • Byggestart: September 2009
 • Åpning: Sommeren 2011
 • Total pris: 1,8 milliarder kroner (2009)

Kilde: Statens vegvesen

Veidekke

 • Veidekke ASA er et ledende skandinavisk entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. Selskapet er i dag det ledende i Norge, det fjerde største i Danmark og har betydelige virksomhet i Sveriges vekstregioner.
 • Årsomsetningen pr. 31. desember 2009 er på 15,6 milliarder kroner. Veidekke har 6 000 ansatte i Skandinavia. Hovedkontoret ligger i Oslo. Konsernsjef er Terje R. Venold.
 • Veidekke er notert på Oslo Børs og har en spredt eierstruktur med hovedvekt på institusjonelle eiere. De største aksjonærene er OBOS (28,0 %), If Skadeförsäkring (8,8 %) og Folketrygdfondet (7,2 %). Spesielt for Veidekke er de ansattes brede eierengasjement. Til sammen har ansatte en eierandel på 20 %.

Veidekke og Hæhre har samarbeidet i mange år. Det siste store prosjektektet de to gjør sammen er den 11 kilometer lange parsellen Sky – Langangen på E18 gjennom Vestfold.

I en pressemelding heter det at oppkjøpet styrker begge selskapenes konkurransekraft.

Markedsutsiktene for store anleggsprosjekter er gode, spesielt innen vei og jernbane. Kontraktenes størrelse og kompleksitet øker stadig, og med det følger også en økt kamp om kompetanse og kapasitet.

Ledende posisjon

– Skal vi beholde en ledende posisjon i dette markedet, må vi være best. Så det er en glede å lansere vår nye fremtid sammen med Albert Kr. Hæhre og hans stab, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS.

– Vårt samarbeid på prosjektet E18 Sky – Langangen har vist at vi sammen kan løse store og kompliserte oppgaver, og at våre to bedrifters kulturer er sterkt sammenfallende, legger Andresen til.

Kombinasjonen av Veidekkes posisjon innen store og kompliserte betong- og tunnelarbeider og Hæhres posisjon innen masseflytting, skal bidra til å skape en komplett entreprenør for store anleggsprosjekter.

Glede og entusiasme

– For alle oss i Hæhre-systemet er det med glede og entusiasme vi ser på fremtiden sammen med Veidekke, sier grunnleggeren Albert Kr. Hæhre.

– Samspillet med Veidekke har alltid vært bra, og samarbeidet på prosjektet Sky – Langangen viser på beste måte at to pluss to blir langt mer enn fire, sier Hæhre.

Det var sent i går ettermiddag at intensjonsavtalen om etablering av samarbeidet ble signert. Det er Hæhre Entreprenør AS, Hæhre Maskinutleie AS og Hæhre Mek. Verksted AS som inngår i det nye selskapet, mens de øvrige selskapene i Hæhre-gruppen fortsatt vil være eid av dagens eiere. I tiden frem til midten av mars skal det gjennomføres due diligenceprosesser.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.