BYGG

Veidekke kjøper Hæhre

SELGEREN: Albert Kr. Hære har nå solgt 51 prosent av entpreprenørvirksomheten til Veidekke. Her er Hære til venstre i bildet, på besøk på prosjektet Sky - Langangen i Vestfold.
SELGEREN: Albert Kr. Hære har nå solgt 51 prosent av entpreprenørvirksomheten til Veidekke. Her er Hære til venstre i bildet, på besøk på prosjektet Sky - Langangen i Vestfold. Bilde: Tore Stensvold
Joachim Seehusen
15. des. 2010 - 08:24
Vis mer

Veidekke og Hæhre har samarbeidet i mange år. Det siste store prosjektektet de to gjør sammen er den 11 kilometer lange parsellen Sky – Langangen på E18 gjennom Vestfold.

I en pressemelding heter det at oppkjøpet styrker begge selskapenes konkurransekraft.

Markedsutsiktene for store anleggsprosjekter er gode, spesielt innen vei og jernbane. Kontraktenes størrelse og kompleksitet øker stadig, og med det følger også en økt kamp om kompetanse og kapasitet.

Ledende posisjon

– Skal vi beholde en ledende posisjon i dette markedet, må vi være best. Så det er en glede å lansere vår nye fremtid sammen med Albert Kr. Hæhre og hans stab, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS.

– Vårt samarbeid på prosjektet E18 Sky – Langangen har vist at vi sammen kan løse store og kompliserte oppgaver, og at våre to bedrifters kulturer er sterkt sammenfallende, legger Andresen til.

Kombinasjonen av Veidekkes posisjon innen store og kompliserte betong- og tunnelarbeider og Hæhres posisjon innen masseflytting, skal bidra til å skape en komplett entreprenør for store anleggsprosjekter.

Glede og entusiasme

– For alle oss i Hæhre-systemet er det med glede og entusiasme vi ser på fremtiden sammen med Veidekke, sier grunnleggeren Albert Kr. Hæhre.

– Samspillet med Veidekke har alltid vært bra, og samarbeidet på prosjektet Sky – Langangen viser på beste måte at to pluss to blir langt mer enn fire, sier Hæhre.

Det var sent i går ettermiddag at intensjonsavtalen om etablering av samarbeidet ble signert. Det er Hæhre Entreprenør AS, Hæhre Maskinutleie AS og Hæhre Mek. Verksted AS som inngår i det nye selskapet, mens de øvrige selskapene i Hæhre-gruppen fortsatt vil være eid av dagens eiere. I tiden frem til midten av mars skal det gjennomføres due diligenceprosesser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.