ARKIVNYHETER

Veidekke kan får storjobb i Farsund

Skråveien er markert til venstre på bildet. Den blå stiplete linjen er tunnelen. Veidekke ligger godt an til å få kontrakten. (Ill.: Farsund kommune)
Skråveien er markert til venstre på bildet. Den blå stiplete linjen er tunnelen. Veidekke ligger godt an til å få kontrakten. (Ill.: Farsund kommune)
15. des. 2008 - 08:51

Veidekkes anbud er på 102 millioner kroner. Nærmest kommer Skanska med 105,1 millioner, fulgt av Risa fra Nærbø (106,1 mill.), Lindland Maskin fra Lyngdal (107,6 mill.), Kruse Smith (109 mill.), Mesta (111 mill.) og Repstad Anlegg fra Søgne (117,8 mill.).

- De laveste anbudene ligger godt under kostnadsoverslaget som ble gjort da prisene var på topp. Det er tydelig at konkurransen har begynt å fungere igjen, sier prosjektleder Kjell Soltvedt i Region Sør.

Oppdraget består i anlegg av 1,3 km ny fylkesveg 681, 1,6 km gang/sykkelveg og ca. en kilometer nye vegtilslutninger i tillegg til omlegging av riksveg 43 over en strekning på 450 meter. Over 100 millioner kroner for en slik jobb kan virke mye, men entreprenøren får mange krevende oppgaver å løse. Anlegget omfatter blant annet en 270 meter lang fjelltunnel med to portaler på til sammen 80 meter, en rundkjøring, en 30 meter lang bru, tre lange underganger, 1 000 kvm støttemurer og omlegging av kabler og ledninger.

Skråveien er en del av Listerpakken. Vegen skal tjene flere hensikter, den viktigste er å avlaste boligområder og bygater for tungtrafikk. Anlegget skal være fullført i juni 2010.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.