NYHETER

Veidekke kan få ny stor jobb

Med et anbud på 363,1 millioner kroner ligger Veidekke godt an til å sikre seg en ny stor kontrakt for Vegvesenet. Oppdraget gjelder støp av fire rasoverbygg med en samlet lengde på 975 meter på E 10 i Lofoten. 

Denne vegen har europavegstatus. Nå skal den også få europavegstandard. Veidekke ligger godt an til få kontrakten på den jobben. (Foto: Google)
Denne vegen har europavegstatus. Nå skal den også få europavegstandard. Veidekke ligger godt an til få kontrakten på den jobben. (Foto: Google)
10. juli 2012 - 18:30

Tre entreprenører til har gitt anbud. Nest lavest ligger Alf Brekken & Sønner fra Stamsund i Lofoten med et anbud på 390 mill. Deretter følger Risa (397,7 mill.) og NCC (416,7 mill.).

Arbeidet skal utføres på en 2,5 km lang strekning i kommunene Flakstad og Moskenes. De fire rasoverbyggene har lengder på 185, 360, 140 og 290 meter.

Oppdraget omfatter også utbedring av E 10 på hele strekningen. Vegstandarden er ikke mye å skryte av i dag. Midtlinje forekommer ikke. Når jobben er gjort, har vegen fått en bredde på 7,5 meter pluss skuldre, og en geometri som er en europaveg verdig.

Utvidelsen skal i hovedsak skje mot fjellsiden. Ikke mindre enn 190 000 kbm må sprenges ut på de 2,5 kilometrene. Det aller meste av overskuddsmassen blir brukt til forsterking av en vegfylling for E 10 ved Hamnøy og tilbakefylling over de fire rasoverbyggene som inngår i entreprisen.

Innen utgangen av 2014 må jobben være gjort.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.