ARKIVNYHETER

Veidekke kan få 3,5 km lang tunnel på rv 13

I dag går riksveg 13 langs bratte fjellsider ved Tysdalsvatnet. Hvis det går slik Vegvesenet håper, blir vegen flyttet inn i fjellet om mindre enn tre år.
I dag går riksveg 13 langs bratte fjellsider ved Tysdalsvatnet. Hvis det går slik Vegvesenet håper, blir vegen flyttet inn i fjellet om mindre enn tre år. Bilde: Statens vegvesen
24. nov. 2010 - 16:09

De laveste anbudene ligger litt i underkant av Vegvesenets overslag. Ytterligere to anbud kom inn før anbudsfristen gikk ut 24. november. Det ene ble gitt av et arbeidsfellesskap mellom Betonmast og Mika. Det er på 287,3 mill. Det høyeste, som er på 308,8 mill., ble gitt av Skanska.

Tunnelen skal erstatte en svært rasfarlig strekning på riksveg 13 langs Tysdalsvatnet i Strand kommune øst for Stavanger. Oppdraget omfatter alt arbeid med tunnelen, inkludert prosjektering. Dessuten skal 1 600 meter av riksveg 13 i dagen oppgraderes.

Planlegging av tunnelen var godt i gang da det gikk et snøskred på den farlige vegstrekningen i mars i år. Skredet kostet en 69 år gammel mann livet. Ulykken satte fart i arbeidet med å få vegen rassikret.

Etter planen skal prosjektet finansieres med forskudd fra Rogaland fylkeskommune og kommunene Strand, Hjelmeland og Suldal, og betales tilbake i 2014 og 2015. Utlysningen er gjort med forbehold om godkjenning fra fylkeskommunen og Stortinget. Saken blir behandlet i Stortinget neste måned. Hvis alt går som planlagt, er tunnelen klar til bruk 1. november 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.