VEIDEKKE

Veidekke fikk stort veioppdrag i Sverige

Skal bygge en 14,5 kilometer lang veistrekning i Västerås i Sverige.

Vei 56 i Västerås kommune skal bygges om av Veidekke.
Vei 56 i Västerås kommune skal bygges om av Veidekke. Foto: www.gudim.no
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. nov. 2020 - 12:38

Prosjektet er en utførelsesentreprise med ordrebeløp på 206 millioner svenske kroner. Arbeidet i prosjektet vil foregå fra januar 2021 til november 2022.

For å øke sikkerheten og fremkommelighet, skal vei 56 i Västerås kommune bygges om til møtefri landevei (2+1) på strekningen mellom Kvicksund og Västjädra. I oppdraget inngår også ny belysning og støyskjerm.

– Vi gleder oss til å ta fatt på utvidelsen av vei 56 og ser frem til å samarbeide med Trafikverket i enda et område. Trafikverket er en samarbeidspartner som stemmer godt overens med vår sikkerhetstenkning og involverende arbeidsmetodikk, sier Mats Nyström i Veidekke Sverige.

På den cirka 14,5 kilometer lange veistrekningen skal det graves cirka 200.000 kubikkmeter jord og legges cirka 200. 000 kvadratmeter nytt asfaltdekke. Dessuten skal en eksisterende bru utvides, og en annen bru skal få nye kantbjelker og skillebjelke.

Stålbrua ble jekket på plass over elva Tunna i løpet av 23. og 24. mai. Brua er 150 meter lang, og det lengste spennet er på 55 meter.
Les også

Brukte to dager på å jekke riksvei 3-bru på plass

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.