NYHETER

Veidekke får siste jobb på Ifjordfjellet

Veidekke får den 6. og siste kontrakten på oppgradering av vegen over Ifjordfjellet i Finnmark. Kontraktsummen blir 60,509 millioner kroner. Signering finner sted i nær framtid.

Fylkesveg 98 mellom Suolojávri og Giilaš bærer sterk preg av behov for oppgradering. Veidekke skal sørge for at den får skikkelig standard. (Foto: Google)
Fylkesveg 98 mellom Suolojávri og Giilaš bærer sterk preg av behov for oppgradering. Veidekke skal sørge for at den får skikkelig standard. (Foto: Google)
18. aug. 2014 - 13:27

Vegen over Ifjordfjellet er også kjent som fylkesveg 98. Den går gjennom kommunene Lebesby, Gamvik og Tana. Strekningen som står for tur ligger i Tana mellom Suolojávri og Giilaš.

Terrenget er forholdsvis flatt, likevel skal det sprenges 102 000 kbm og graves ut 108 000 kbm i veglinjen. For øvrig skal det bygges to korte bruer og det skal monteres 3 163 meter rekkverk og 312 meter snøskjermer. Vegbredden blir 6,5 meter på rette strekninger. I kurvene blir den opptil 7,1 meter.

Før utbedringen av fylkesveg 98 kom i gang for seks år siden holdt vegen en bedrøvelig standard. Den var smal, svingete og ujevn. Dessuten lå den så lavt i terrenget at det var svært vanskelig å holde den åpen om vinteren. Opprinnelig var den ikke prosjektert som en helårsveg, men Vegvesenet forsøkte likevel å holde den åpen så lenge som mulig.

Den nye vegen ligger høyt i terrenget og har snøprofil. Den nest siste parsellen blir ferdig oppgradert i september. Når den siste parsellen blir ferdig, får fylkesveg 98 bra standard på over hele snaufjellet mellom Laksefjord og Tanafjord, en strekning på nærmere tre mil.

Vegvesenet tar sikte på at utbedringen skal være fullført før vinteren 2015/2016. Anleggsarbeidet må innstilles når vinteren setter inn for alvor. Prosjektleder Haile Hansen håper at det skal bli mulig å holde på inn i november. Hvis snøen kommer mye tidligere, kan Veidekkes folk få det travelt neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.