Veidekke etablerer selskap for sirkulære løsninger

Først ut er et pilotprosjekt på Ulven i Oslo der - for første gang i Norge - knust betong fra et riveprosjekt skal erstatte 100 % av jomfruelige steinmasser i den nye betongen.

På Ulven i Oslo har Veidekke begynt arbeidet med det som skal bli deres nye hovedkontor, og her skal klimagassutslippene ned.
På Ulven i Oslo har Veidekke begynt arbeidet med det som skal bli deres nye hovedkontor, og her skal klimagassutslippene ned. Foto: Veidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. sep. 2022 - 09:14

Veidekke Sirkulær AS er nå etablert for å håndtere pågående sirkulære prosjekter og initiere nye klimaløsninger i bygg- og anleggsbransjen.

Veidekke skal ta en aktiv rolle for å gjennomføre det grønne skiftet og skjerpet i fjor målene for konsernets klimautslipp. Konsernets utslipp skal halveres innen 2030, mens netto null klimagassutslipp skal oppnås for hele verdikjeden innen 2045.

I tillegg til å redusere negativ påvirkning på klima og miljø skal det skapes merverdi gjennom egen innovasjon og nært samspill med kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere.

På Ulven i Oslo har Veidekke begynt arbeidet med det som skal bli deres nye hovedkontor. Her skal klimagassutslippene ned, og det tenkes derfor nytt og offensivt rundt bruk av plasstøpt betong:

Direktør Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen. <i>Foto:  Bård Gudim</i>
Direktør Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen. Foto:  Bård Gudim

- I vår gjennomførte vi  et vellykket fullskala testprosjekt, og nå er vi klare for å erstatte alt jomfruelig tilslag i betongen med resirkulert betong fra et riveprosjekt. Vi jobber her for en liten betongrevolusjon som er sirkulær, avfallsredusereende, materialgjen­vinnende og rett og slett langt mer bærekraftig enn dagens løsninger, forteller direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Veidekke Sirkulær organiseres som en enhet under Veidekkes byggevirksomhet i Oslo.

England har innført en lov som sier at man må ha en nettogevinst på minst 10 prosent ved inngrep i naturen. Artikkelforfatterne mener at dette bør komme i Norge.
Les også

England: Krever kompensasjon for tapt natur i utbygginger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.