BYGG

Veidekke doblet nyboligsalget

Veidekke doblet salget av nye boliger i første kvartal sammenlignet med det foregående kvartalet. Omsatte for 2,5 milliarder.

Middelthunet på Majorstuen er boligprosjektet som har bidratt mest til Veidekkes nyboligsalg i første kvartal.
Middelthunet på Majorstuen er boligprosjektet som har bidratt mest til Veidekkes nyboligsalg i første kvartal. Foto: Veidekke bolig
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
4. apr. 2019 - 09:29

Veidekke solgte 404 boliger i første kvartal 2019, en drøy dobling fra salget i fjerde kvartal 2018, da det ble solgt 200 boliger. I første kvartal 2018 solgte Veidekke 152 boliger. Økningen i salget kommer fra prosjekter i Norge. Totalt har Veidekke solgt boliger for 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2019, skriver selskapet i en børsmelding.

Veidekke har nå 2808 boliger i produksjon.

– Boligsalget i første kvartal er godt, med sterkt salg på Middelthunet på Majorstuen i Oslo og for øvrig jevnt bra salg i Oslo, Trondheim og Stavanger, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr i Veidekke.

Kinesiske Byd Dolphin var blant modellene som sendte salget oppover, et typisk eksempel på at elbilkundene foretrekker ikke alt for små SUV-er.
Les også

Enorme forskjeller i interessen for elbiler

Ansetter ny salgsdirektør

Porsmyr forteller om en økning i salget i de norske byene Oslo, Trondheim og Stavanger, og en stabil utvikling i Sverige. Selskapet opplever interessen for nye boliger som god. Salgsgraden for boliger i produksjon er for tiden 81 prosent.

De 2,5 milliardene i omsetning Veidekke hadde fra nyboligsalg i første kvartal, inkluderer felleseide prosjekter. Veidekkes andel av salget er 1,6 milliarder kroner.

I går kunngjorde Veidekke at Rita Berg Hansen er ansatt som ny salgs- og markedsdirektør i Veidekke Eiendom. Berg Hansen kommer fra stillingen som salgsdirektør i Eie Eiendomsmegling. Hun tiltrer i stillingen første april.

I en børsmelding sier Berg Hansen at hun ser potensial for at Veidekke kan skape enda bedre resultater fra salg fremover.

Det enkeltprosjektet som har bidratt mest til den positive salgsutviklingen i Veidekke i første kvartal, er Middelthunet på Majorstua. Med sentral beliggenhet og utsikt til Frognerparken, er 157 av 181 leiligheter i første byggetrinn solgt.

Middelthunet bygges av Veidekke i samarbeid med Obos.

Salg og igangsetting av nye boliger tar seg opp, men boligprodusentene mener det er for tidlig å friskmelde markedet.
Les også

Nyboligsalget falt med 14 prosent

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.