PROSJEKTER

Vegvesenet vil ha vinddata til fjordkryssingene på E39

Vil ha kontrakt med flere leverandører til ny rammeavtale.

Vegvesenet vil måle vind for å finne ut hvilke påkjenninger bruene på E39 kan bli utsatt for. Her er det imidlertid Tromsø-brua det blåser rundt.
Vegvesenet vil måle vind for å finne ut hvilke påkjenninger bruene på E39 kan bli utsatt for. Her er det imidlertid Tromsø-brua det blåser rundt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix
8. aug. 2019 - 13:07

Statens vegvesen er på jakt etter ytterligere vinddata til planleggingen av de mange fjordkryssingene i fergefri E39-prosjektet. De har nå lyst ut en rammeavtale, og håper å kunne inngå kontrakt med flere bedrifter som kan levere vindmålinger og analysere vinddata fra fjordene på Vestlandet.

Prosjektleder for Utviklingsprosjekt Fjordkryssing i Fergefri E39, Mathias Egeland Eidem, sier til Veier24 at innsamlingen av vinddata var en del av en tidligere utlysning etter leverandører av alle typer miljødata, som data om strøm, bølger og andre oseanografiske data, men at man da fikk for få tilbud om vinddata.

Vegvesenet håper nå å kunne tegne kontrakt med 2-5 leverandører av vindmålinger, blant annet fordi E39-prosjektet har så stort geografisk omfang at det er praktisk med flere leverandører.

Målet med alle dataene som skal samles inn og analyseres, er å kartlegge, simulere og analysere naturlastklimaet bruene som skal erstatte fergene på dagens E39, vil utsettes for. Dataene er derfor viktige i arbeidet med å planlegge bruene.

Avtaleperioden for vinddata-kontrakten er i utgangspunktet to år fra kontraktsinngåelse, men det er åpnet for å utvide kontrakten med inntil to år.

Fristen for å levere inn tilbud er satt til 2. september i år, og kontrakten er planlagt inngått, 30. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.