Vegvesenet vil gi VVB elektrojobb i Vestfold

VVB Nordic fra Oslo skal utføre elektromontasjen på ny E18 mellom Bommestad og Sky. Forutsetningen er at ingen benytter seg av klageretten. Kontraktsummen blir i så fall 98,661 millioner kroner.

Farrisbrua til venstre blir det nye landemerket på E18 gjennom Larvik. VVB Norge skal utføre elektroarbeidet på denne strekningen hvis ingen av de andre anbyderne klager på Vegvesenets avgjørelse.
Farrisbrua til venstre blir det nye landemerket på E18 gjennom Larvik. VVB Norge skal utføre elektroarbeidet på denne strekningen hvis ingen av de andre anbyderne klager på Vegvesenets avgjørelse. Bilde: Statens vegvesen
Anders Haakonsen
11. apr. 2016 - 08:05

Det laveste anbudet ble ikke gitt av VVB Nordic. En annen elektroentreprenør lå 754 000 kroner lavere, men anbudet ble avvist fordi Vegvesenet mente at firmaet ikke hadde oppfylt kravene til kvalifikasjon.

Fra nr. to til nr. tre var det enda mindre forskjell. Bare 18 000 kroner skilte dem ved anbudsåpningen. Etter kontrollregningen økte forskjellen litt, men den var fortsatt beskjeden.

Strekningen Bommestad-Sky ligger i Larvik kommune. Den er knapt 7 km lang. Den blir nå utvidet fra to til fire felt. Det meste av den nye strekningen går helt utenom nåværende trasé.

To tunneler med lengder på 2,8 og 1,3 km inngår i den nye vegen. Mellom dem bygges den 570 meter lange Farrisbrua.

Inntil for noen få måneder siden var det meningen å åpne den nye E18 mellom Bommestad og Sky mot slutten av 2017. Så viste det seg at framdriften var så god at man kan åpne strekningen Bommestad-Farriseidet allerede før sommeren neste år. Denne er ca. 4 km lang. Forseringen får konsekvenser for kravet til framdrift i elektromontasjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.