NYHETER

Vegvesenet starter gransking av asfaltbransjen

Statens vegvesens varslede gransking av asfaltbransjen starter i februar. Da lyses oppdraget ut - og granskingen skal være avsluttet innen oktober.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. jan. 2014 - 11:25

Bakgrunnen for granskingen er den såkalte asfaltsaken i Trøndelag, der Konkurransetilsynet utstedte bøter på over 200 millioner kroner til Veidekke og NCC Roads etter dokumentert brudd på konkurranselovgivingen. Statens vegvesen varslet allerede den gang at de ville iverksette en egen gransking av asfaltbransjen, så snart Konkurransetilsynet hadde avsluttet sitt arbeid.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen opplyste på Asfaltdagen 2014 at Statens vegvesen i februar kommer til å lyse ut oppdraget som vil innebære en bred gransking av asfaltbransjen, slik også bransjeforeningen EBA tok til orde for etter at saken ble avdekket i 2010. Halvparten av kostnadene til dette arbeidet skal også dekkes av bransjen selv.

Vegdirektøren opplyste også at vegvesenet i disse dager er i ferd med å avslutte sine beregninger av økonomisk tap som følge av prissamarbeidet mellom de to aktørene. Hva dette beløper seg til, er ennå ikke offentliggjort.

 

-Takk for god jobb

Asfaltdagen samlet omlag 240 deltagere fra hele asfaltbransjen til sin årlige konferanse på SAS-hotellet, og selv om den såkalte asfaltsaken fra 2010 fortsatt leggeR en negativt slør over bransjen, var det mye positivt å snakke om under bransjetreffet.

-Jeg vil takke asfaltbransjen for en god jobb i 2013, sa vegdirektøren som synes at bransjen alt i alt gjør en god innsats, selv om det alltid er diskusjon rundt kvalitet og utførelse.

-Alt tyder på at dere får mer å gjøre i årene som kommer, sa Moe Gustavsen og viste til Nasjonal Transportplan som legger opp til over 50 prosent økning i bevilgningene de neste ti årene.

For inneværende år er det satt av 1,1 milliarder kroner til vedlikeholdsasfaltering av riksvegene, mens det på fylkesvegene skal brukes 1,4 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.