DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Vegvesenet sjekker alle fjellskjæringer langs E18 i Vestfold etter to ras

– En jobb vi må komme i gang med fort.

Vegvesenet skal sjekke alle fjellskjæringer langs E18 gjennom Vestfold etter to steinras på kort tid. Det første gikk her ved Bommestad i Larvik 13. desember.
Vegvesenet skal sjekke alle fjellskjæringer langs E18 gjennom Vestfold etter to steinras på kort tid. Det første gikk her ved Bommestad i Larvik 13. desember. Foto: Alexander Vestrum/NTB Scanpix
13. jan. 2020 - 14:48

Statens vegvesen skal undersøke alle fjellskjæringer langs E18 i Vestfold, etter at det har gått to steinras i løpet av kort tid.

Det første raset skjedde 13. desember ved Bommestad i Larvik og førte til at motorveien ble stengt i begge retninger. En fjellblokk ble sprengt før veien ble åpnet igjen. Lørdag kveld gikk et mindre ras lenger nord på den samme motorveien, mellom Hemtunnelen og Undrumsdalskrysset.

– På bakgrunn av at vi har hatt to tette hendelser, så mener vi at det er lurt av oss å gjøre det vi kan for å være sikre selv og for å kunne gå ut med informasjon for å skape ro, for å berolige trafikantene, sier avdelingsdirektør Stein Roger Nilsen i drift og vedlikehold Statens vegvesen region sør til NRK.

Han mener imidlertid at det er trygt å ferdes på veien.

Det er uklart hvor omfattende undersøkelsene blir, når det begynner og om Vegvesenet skal gjøre det selv eller hente inn hjelp fra rådgivere.

– Men dette er en jobb vi tenker vi må komme i gang med rimelig fort, sier Nilsen.

Anlegg Øst Entreprenør i gang med erosjonssikring av Ådalselva langs E16 nord for Hønefoss.
Les også

Sikrer E16-område: Håper å være ferdig før vårflommen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.