PROSJEKTER

Vegvesenet må avlyse prosjekt: Mangler kapasitet på grunn av omorganiseringen

Omorganiseringen i Statens vegvesen gjør at etaten ikke har kapasitet til fullføre anbudsrunden på fylkesvei 333 i Sandnes.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
27. sep. 2019 - 07:53

Derfor stoppes anbudsrunden, og de fem entreprenørene som har lagt inn pris på byggingen av en ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 333 mellom Bråstein og BMX-banen på Sviland i Sandnes, har fått beskjed fra Statens vegvesen om at det ikke blir noe av dette oppdraget. 

Prosjektet ble beskrevet som «rimelig grei skuring» da det ble utlyst i sommer, og betegnet som en kontrakt som kunne passe både store og små entreprenører.

Det er den pågående omorganiseringen av Statens vegvesen med overføring av mange ansatte til de nye veiadministrasjonene i fylkene som er årsaken, ifølge en melding fra Statens vegvesen.

– I forbindelse med overføring av ressurser fra Statens vegvesen til Rogaland fylkeskommune, er det rett og slett ikke nok ressurser til å følge opp prosjektet på en god nok måte, forteller prosjektleder Pål Thornes i Statens vegvesen.

– Derfor blir det ny utlysing når ny organisasjon er på plass i fylkeskommunen, og det er kapasitet til å følge opp, sier Thornes.

I brevet som de fem entreprenørene har fått heter det: «Vi ser oss dessverre nødt til å avlyse konkurransen, jf. forskrift om offentlige anskaffelser etter §25-4(1). Oppdragsgiver kan avlyse konkurransen med øyeblikkelig virkning dersom det foreligger en saklig grunn.»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.