ARBEIDSLIV

Vegvesenet lokker ungdommen

VIL HA FLERE UNGE KOLLEGER: Nils Stenså og Margot Bolstad Lynum ønsker flere unge sivilingeniører som kolleger.
VIL HA FLERE UNGE KOLLEGER: Nils Stenså og Margot Bolstad Lynum ønsker flere unge sivilingeniører som kolleger. Bilde: KNUT OPEIDE/ VEGEN OG VI
Ragna Kronstad
27. mars 2006 - 08:00

Senketunnel i Bjørvika og Hardangerbrua er bare noen av de spennende prosjektene Statens vegvesen kan friste unge bygg- og anleggsingeniører med.

– Vår fordel er at vi kan tilby traineeplasser rundt i hele landet, sier rådgiver i Statens vegvesen Thorbjørn Chr. Risan.

– Studerer du i Trondheim og vil hjem til Stavanger, kan du det med oss. Ikke bare kan du jobbe hvor du vil, men du kan også starte når du vil. Selv om traineeprogrammet starter i september, gir vi studenter mulighet til å begynne rett etter eksamen i en sommerjobb.

Ulike regioner

Etter hvert som søknadene kommer inn, vil hvert regionkontor få søkere til vurdering. Her vil man også vurdere hvem som kan fungere som fadder, eller mentor for de unge nye talentene.

Statens vegvesen har i dag 1000 medarbeidere som skal gå av med pensjon de neste 10 årene. Noe av målet med dette traineeprogrammet er at etaten ønsker å få overført kompetanse fra en generasjon til den neste.

– Jobber fadderen til traineen med noen at de store prestisjeprosjektene, vil traineen også få jobbe med disse, forteller Risan.Felles samlinger

Opplæringsprogrammet strekker seg over to år og er delt inn i åtte sekvenser. Traineene vil møtes til felles samlinger med egne tema. Det er blitt vektlagt tre ting: Etatskunnskap, fagkunnskap og personlig utvikling.

– Når det kommer til fagkunnskap, vil traineene få lære om alle sider ved det å være byggherre, i alle fasene til et byggeprosjekt, forklarer Risan. Han mener at også selvutvikling er en viktig del av programmet.

– Vi vil informere om karrieremuligheter og utviklingsmuligheter. Vi er jo interessert i gode ledere.Markedsfører seg selv

Statens vegvesen jobber aktivt med å markedsføre seg som en attraktiv arbeidsplass. I fjor var de på Øyafestivalen i Oslo, som er en musikkfestival for unge musikkelskere, med en egen stand og egen arrangert konsert.

– Vi er også til stede på alle utdanningsmesser og næringslivsdager på skoler rundt om i landet. På NTNU tilbyr vi også egne studieturer for studenter i bygg- og anleggbransjen, sier Risan.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Fast stilling

De som gjennomfører traineeprogrammet, vil bli tilbudt fast stilling.

– Men hvem ønsker å få fast stilling i Vegvesenet?

– Det er de som er opptatt av å forme det norske samfunnet. Samfunnsengasjerte mennesker med interesse for faget, forklarer Risan.

De som tror at Statens vegvesen er en gammeldags sinke, må tro om igjen: I annonseteksten skrytes det av at traineene skal få arbeidsoppgaver der utvikling av nye metoder, ny teknologi og nye arbeidsformer vil stå sentralt. Internasjonalt samarbeid kan også gi muligheter for studieturer eller oppdrag i utlandet. Lar du deg friste, må du sende inn en søknad før 30.mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.