Har brukt 340 millioner mer enn antatt på ny E18: Departementet har skrudd igjen krana

Full stans i prosjektering og grunnerverv.

svv
svv Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
17. des. 2018 - 14:25

Tidligere mandag ble det gjennom VG kjent at hovedveisystemet mellom Lysaker og Asker utsettes på grunn av mangel på budsjettstøtte. 

– Vi får ikke penger over statsbudsjettet, nå legger vi ned all aktivitet, bekrefter prosjektdirektør Svein Røed i Statens vegvesen.

Ryddejobb

Kort tid etterpå ble det sendt ut en pressemelding fra Vegdirektoratet med følgende overskrift:

E18 Vestkorridoren: Pause, ikke stopp

Der forklarer etaten at planleggingen av denne strekningen har pågått i flere år med bevilgninger over Statsbudsjettet, og at Vegvesenet har brukt 340 millioner kroner mer enn budsjettert i 2018.

Dette skal det nå ryddes opp i ifølge direktoratet.

Det vil bli en pause i den videre planleggingen og forberedelsene av byggingen av E18 inntil det er vedtatt en egen bompengeproposisjon om denne utbyggingen.

– Vi jobber nå så raskt som mulig med å forberede grunnlaget for en proposisjon som kan legges fram for Stortinget. Vi er klare til å gå videre med E18-prosjektet når bompengeproposisjonen er behandlet og finanseringen er i orden, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i meldingen. 

Ble prioritert

Prosjektleder Svein Røed, forteller at mesteparten av de 340 millionene er brukt på gurnnerverv i forbindelse med veibyggingen.

– 70 av disse er snakk om pålagt grunnerverv. Når det foreligger en reguleringsplan, kan grunneiere kreve dette, og da må vi løse inn disse eiendommene. 

Han er ikke med på å kalle pengebruken for en budsjettoverskridelse.

– Vi kommer med våre budsjettinnspill to år før, og da har vi ikke full oversikt over alle prosjektene. Noen ønsker vi å bruke mer på, mens andre vil vi bruke mindre på, forklarer han. 

Det er arbeidet med den første parsellen som nå legges på is. Denne går fra Lysaker til Ramstadsletta. Her blir det stopp i prosjektering og videre grunnerverv. 

– Vi fortsetter imidlertid planleggingen av neste strekning som går fra Ramstadsletta og forbi Sandvika, forteller han. 

LES OGSÅ: Stort E18-prosjekt utsettes på grunn av pengemangel 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.