NYHETER

Vegvesenet gjør klart for gigantjobb

Det første anleggsoppdraget på ny E16 mellom Sandvika og Wøyen i Akershus er utlyst. Vegvesenet vil ha pris på forberedende arbeider. Anbudsfristen er satt til 3. mars.

Her ved Franzefoss kommer nordre ende av en to kilometer lang tunnel på den nye E16. Forberedende arbeider for de store entreprisene er lyst ut med frist 3. mars. (Ill.: ViaNova)
Her ved Franzefoss kommer nordre ende av en to kilometer lang tunnel på den nye E16. Forberedende arbeider for de store entreprisene er lyst ut med frist 3. mars. (Ill.: ViaNova)
4. feb. 2014 - 08:53

Strekningen Sandvika-Wøyen ligger i Bærum kommune. Den er ikke mer enn 3,5 km lang, men jobben er uvanlig komplisert. De totale kostnadene er beregnet til hele 3,8 milliarder kroner.

Når Vegvesenet lyser ut forberedende arbeider er det som regel fordi man vil rydde unna hindringer for effektiv anleggsdrift før de store entreprisene settes ut. Slik er det også denne gangen.

En 47 kV høyspentlinje må flyttes for å gi plass til den framtidige E16. I den nye kraftgaten er det en høyde som må fjernes for å oppnå den nødvendige sikkerhetsavstanden under kraftledningene. Dette er en av oppgavene i de forberedende arbeidene. 29 000 kbm må sprenges og 24 000 kbm må graves ut før høyden er borte.

En annen oppgave er å etablere en ny internveg i industriområdet til Franzefoss. Den skal erstatte en internveg som ligger i vegen for ny E16.

Den som får kontrakten skal også etablere en midlertidig parkeringsplass i Jongsåsveien i Sandvika. Denne trengs fordi riggene vil beslaglegge områder hvor det er parkeringsplasser nå.

Til internvegen og parkeringsplassen vil det gå med 2 300 kbm til forsterkningslag og 1 700 tonn asfalt.

Entreprisen omfatter også etablering av permanente støyskjermer på den liten del av den framtidige E16. Vegvesenet vil ha dem opp allerede nå fordi man vil beskytte noen boliger mot støy fra anleggsdriften. Støyskjermene består av 72 kvm gabioner og 24 kvm glassfelt.

Montasje av 670 meter permanent rekkverk og 10 veglysmaster inngår i entreprisen. Det gjør også planting av 490 busker, 10 trær og 2 100 kvm gressbakke

Arbeidet må fullføres innen 15. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.