NYHETER

Vegvesenet får kritikk etter Geilo-ulykken

Arbeidstilsynet har funnet en rekke alvorlige brudd på sikkerhetsbestemmelser etter sprengningsulykken på Geilo 3. september, der tre mennesker omkom. Statens vegvesen står ansvarlig for bruddene, ifølge en foreløpig rapport etter ulykken.

Tre personer omkom i en sprengningsulykke på Geilo 3. september. I den foreløpige rapporten etter ulykken har Arbeidstilsynet funnet en rekke brudd på sikkerhetsbestemmelsene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Tre personer omkom i en sprengningsulykke på Geilo 3. september. I den foreløpige rapporten etter ulykken har Arbeidstilsynet funnet en rekke brudd på sikkerhetsbestemmelsene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Bilde: Varfjell, Fredrik
1. okt. 2014 - 15:11

Geilo (NTB): Arbeidstilsynet skal ha funnet en rekke alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven og byggherreforskriften etter sprengningsulykken på Geilo. Det viser den foreløpige rapporten fra Arbeidstilsynet, melder NRK. Det er Statens vegvesen som er byggherre ved anlegget og som står ansvarlig for bruddene.

Arbeidstilsynet vet foreløpig ikke om bruddene kan ha hatt noen betydning for selve ulykken. Statens vegvesen har frist til 10. oktober for å komme med svar på Arbeidstilsynets funn. Etter det vil tilsynet vurdere om det vil gi noen pålegg.

Statens vegvesen sier til NRK at de gjør det de kan for å finne årsaken og at de samarbeider tett med både politiet, Arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Vi svarer på de spørsmålene vi får, sier seksjonssjef Tore Braaten.

Han vil ikke kommentere rapporten nå og viser til at den kun er en foreløpig rapport. Etter det NRK kjenner til, skal en borestang ha blitt splintret og kommet i kontakt med dynamitt på bakken, og dermed forårsaket eksplosjonen. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.