Vegvesenet advarer mot stengte veier og vanskelige kjøreforhold under ekstremværet

Statens vegvesen ber folk være forberedt et enkelte veier må stenges på grunn av fare for flom og skred når ekstremværet treffer Sør-Norge i ettermiddag.

Fra Gjøvik sentrum tidligere i sommer, da kraftig regnvær gjorde at vann fosset ut av kumlokkene.
Fra Gjøvik sentrum tidligere i sommer, da kraftig regnvær gjorde at vann fosset ut av kumlokkene. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
7. aug. 2023 - 09:00

Statens vegvesen ber folk være forberedt et enkelte veier må stenges på grunn av fare for flom og skred når ekstremværet treffer Sør-Norge.

Både flom, jordskred og trefall over veibanen kan føre til at veier må stenges, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er sendt ut rødt farevarsel for store deler av Sør-Norge, og det er fare for at flom og skred kan ramme veinettet. Det er ventet store nedbørsmengder og kraftige lokale byger – også i områder hvor det er uvanlig med store nedbørsmengder.

Vegvesenet ber folk følge med på vær- og veimeldinger og vurdere om man er nødt til å kjøre mandag og tirsdag.

Prognosene tyder på at Østlandet nord for Oslo, indre deler av Møre og Romsdal og den sørligste delen av Trøndelag er mest utsatt.

– Det vil være overvann mange steder. De som må ut og kjøre, må være ekstra oppmerksomme på faren for vannplaning, særlig på motorveier med høy hastighet og stor trafikk, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Det er foreløpig for tidlig å si hvor nedbøren vil skape størst problemer.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.