Vegtrafikksentralen advarer mot sau og reinsdyr i tunneler

Søker ly for sommersola.

Statens vegvesen har fått flere meldinger om sau og rein som trekker inn i tunneler for å kjøle seg ned i sommervarmen. Dette bildet er tatt på fv. 882 utenfor Øksfjordtunnelen i Loppa kommune i Finnmark.
Statens vegvesen har fått flere meldinger om sau og rein som trekker inn i tunneler for å kjøle seg ned i sommervarmen. Dette bildet er tatt på fv. 882 utenfor Øksfjordtunnelen i Loppa kommune i Finnmark. Foto: Kari Karstensen/Statens vegvesen
31. juli 2018 - 15:43

– Nå midt på sommeren får vi stort sett daglig inn meldinger om dyr som beveger seg på og langs vegen, og når temperaturen stiger trekker dyr i enkelte tilfeller inn i tunnelene for å kjøle seg ned, sier Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i Region nord i en pressemelding.

Meldinger om beitedyr på veiene kommer fra hele Nord-Norge, og fredag forrige uke kolliderte en MC-fører med en sau inne i Sjonstitunnelen på fylkesvei 17 i Rana kommune på Helgeland.

– Vi oppfordrer trafikantene til å være særlig oppmerksomme i områder hvor det er skiltet om fare for å møte beitedyr og vilt. Det er ikke alltid like lett å få øye på dyr som beiter i vegkanten. Da kan det være lurt å senke hastigheten, sier Nilsen.

Hvert år blir et stort antall dyr drept på vegene. Som trafikant har du plikt til å hjelpe et dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst. Hvis det er snakk om beitedyr eller storvilt, og det ikke er mulig å yte god nok hjelp, skal eieren eller politiet varsles.

LES OGSÅ: Solslyng ødelegger rekkverk - må byttes ut flere steder på E18 mellom Grimstad og Lillesand

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.