PROSJEKTER

Vegprosjektet til 4,2 mrd straks ferdig: Hareide klipper snora på E134 gjennom Kongsberg 3. juli

Den offisielle åpningseremonien for vegprosjektet E134 Damåsen-Saggrenda er satt til 3. juli.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har anmeldt sin ankomst som snorklipper på Kongsberg 3. juli.
Samferdselsminister Knut Arild Hareide har anmeldt sin ankomst som snorklipper på Kongsberg 3. juli. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. juni 2020 - 14:03

Det opplyser Vegvesenets prosjektleder Tom Hedalen til Veier24.

Og med en prislapp på hele 4,2 milliarder kroner er det ikke mer enn rett og rimelig at det er statsråden selv som står for snorklippingen 3. juli klokka 14.

Det er med andre ord er sjeldent stort og omfattende veianlegg som om kort tid kan tas helt i bruk. Arbeidene startet opp i 2015 på prosjektet, som blant annet består av 13,2 kilometer firefelts veier, samt flere store tunneler.

Det blir en helt ny trafikkhverdag både for lokalbefolkningen og gjennomgangstrafikken i Kongsberg, som i årevis har vært preget av kork og køer og vanskelig framkommelighet også for syklende og gående.

Statens vegvesen har vært byggherre på det store veiprosjektet, under ledelse av den erfarne prosjektlederen Tom Hedalen og hans mannskaper.

Åpningen var opprinnelig satt til desember i fjor, men senere overlevering fra entreprenørene på sentrale deler av anlegget, gjorde at åpningen ble skjøvet til sommeren 2020.

NHO-direktør Ole Erik Almlid er bekymret for byggenæringen og ber regjeringen ta grep for å få opp aktiviteten i byggebransjen.
Les også

NHO: Slår alarm – frykter prisgalopp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.