NYHETER

Vegen til Todalen kan åpnes om en uke

Mandag om én uke kan vegen til bygda Todalen på Nordmøre trolig åpnes igjen etter raset som gikk 31. juli.

Kjell Herskedal
30. aug. 2013 - 18:41

Det har vært et komplisert oppbryddingsarbeide. Det måtte bygges veg opp i fjellsida til 70-80 meter høyde over sjøen for å få fjernet to store steinblokker. Dette har tatt mye tid. Over helga skal den siste av de to steinblokkene sprenges fjernes.

Hele fjellsiden over 70 meter er skylt for småstein ved hjelp av helikopter. 

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Stor innsats

Sjefingeniør Ivar Hol er full av lovord over innsatsen til to lokale entreprenører, Mikkelsen Maskin AS i Surnadal og Vatn Maskinstasjon AS i Tingvoll. De har stått på seint og tidlig for å få ryddet vegen.

-Daglig leder Rune Mikkelsen i Mikkelsen Maskin AS sier til Våre Veger at de fikk utsatt en kontrakt med Surnadal kommune slik at de kunne stille med en maskin og mannskap på rasstedet.

 

Vil koste minst 15 mill

Det har vært satt opp ferje og hurtigbåt til byda i hele august, fordi det ikke finnes alternative veger.

Etter en samtale med entreprenørene fredag er Hols konklusjon at det ligger an til åpning av vegen med kolonnekjøring  mandag 9. september. Dermed kan næringslivet og innbyggerne i Todalen se fram til normale tilstander igjen.

Hol regner med at kostnadene med rydding, drift av båter og bygging av provisorisk ferjekai til sammen vil koste i overkant av 15 millioner kroner.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.