Vega oppretter eget norsk selskap

Vega ønsker ikke lenger å bli representert av andre i Norge. Nå er Vega Norge AS opprettet.

30. okt. 2015 - 14:52

Tyske Vega, som produserer nivå- og trykkmålere til prosessindustri, har opprettet Vega Norge AS. Selskapet ble stiftet 17.09 og ble registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysund 30.10 i år. Vega Norge skal ledes av Rune Stenkjær, tidligere salgssjef i Hypteck, fra før MRC kom inn på eiersiden.

Erfarne folk

I en pressemelding skriver selskapet at de er etablert i Drammen. Ved siden av Stenkjær har selskapet anstt Øyvind Granli som salgssjef og Audun Hagen som teknisk sjef. De tre har til sammen nærmere 50 års erfaring med salg og service innen prosessautomatisering, inkludert Vegas produkter. Stenkjær forteller at Vega Norge vil vokse til seks anstte i lløpet av første kvartal neste år.

– Så planlegger vi ytterligere vekst gjennom 2017, sier han.

Dialog

Vegas produkter har til nå vært omsatt i Norge av MRC Hypteck. Når dette skrives står fortsatt MRC Hyptec ført opp som Vegas representant i Norge på selskapets nettsider.

– Vi er i dialog med Vega, sier Steinar Haugerud, administrerende direktør i MRC Hypteck.

Kortene tett mot brystet

Han vet fortsatt ikke om selskapet hans kan fortsette å representere Vega, eller om Vega Norge nå vil ta all virksomhet i Norge på egen hånd.

Fikk du med deg: Hypteck kjøpt av amerikansk selskap

Haugerud holder kortene tett mot brystet så langt, og vil ikke uttale seg om hva MRC Hyptec nå gjør, eller om de ser seg om etter andre produsenter å representere i Norge.

– Hva vi vil gjøre ønsker vi å holde internt, sier Haugerud.

Satser bredt

I pressemeldingen fra selskapet heter det videre at markedet for selskapets produkter vil være alle typer landbasert industri, shipping og ikke minst olje og gassvirksomhet i Norge.

Vega Norge AS vil operere over hele landet med salg, teknisk support, samt service og idriftsettelse av produktene. Selskapet vil ha fokus på høy teknisk kunnskap blant selgerne for å  utarbeide gode tekniske løsninger, samt gi kundene best mulig service.

 Selskapet har de nødvendige godkjenninger og kurs for å utføre serviceoppdrag offshore og innenfor de fleste landbaserte industrier. Det vil også være i stand til å håndtere store leveranser som omfatter prosjektering og dokumentasjonpakker.

I tillegg til en teknisk sterk, slank og effektiv organisasjon, vil Vega Norge AS dra fordeler av å være en del av Vega familien, som vil bidra med ekstra ressurser ved behov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.