BYGG

Vedlikehold utsetter togrevolusjon

MÅ FIKSES: - Vi er nødt til å prioritere vedlikehold og få orden på den jernbanen vi har. Det tror jeg alle er enige med oss i når vi så hvordan situasjonen var i vinter, sier statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet.
MÅ FIKSES: - Vi er nødt til å prioritere vedlikehold og få orden på den jernbanen vi har. Det tror jeg alle er enige med oss i når vi så hvordan situasjonen var i vinter, sier statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet. Bilde: Ståle Andersen
15. okt. 2010 - 10:36

Regjeringen prioriterer vedlikehold og utsetter den såkalte togrevolusjonen i 2012 med hyppige avganger og flere tog.

Endrer prioriteringen

På strekningen mellom Drammen og Eidsvoll skulle togene gå hvert 20. minutt hele dagen, og hvert 10 minutt mellom de sentrale knutepunktene Lillestrøm og Asker. Dobbeltspor og 50 nye togsett skulle sørge for tidenes togrevolusjon. Men nå endres prioriteringene.

– Vi er nødt til å prioritere vedlikehold og få orden på den jernbanen vi har. Det tror jeg alle er enige med oss i når vi så hvordan situasjonen var i vinter, sier statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet til NRK.

Nye rammer

Han sier at ruteomleggingen vil måtte komme gradvis, og at departementet nå legger planer for det sammen med Jernbaneverket og NSB.

– Vi kommer senest tilbake med det i budsjettet for 2012, sier Bartnes.

Direktør Tom Ingulstad i NSB Persontog sier at utsettelsen av den nye rutetabellen tas til etterretning.

– Vi må konsentrere oss om å gi et best mulig tilbud til kundene innenfor de rammene vi nå ser at avtegner seg, sier han. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.