NORDHORDLANDSPAKKEN

Vassbakk & Stol sikret seg veikontrakt i Radøy til 264 millioner kroner

Det største prosjektet i Nordhordlandspakken er snart klar for byggestart, der Vassbakk og Stol vant konkurransen på det store fylkesveiprosjektet.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. jan. 2021 - 16:30

Til sammen var det tre entreprenører med i forhandlingene om oppdraget, opplyser Vestland fylkeskommune i en pressemelding. Det var:

  • FM-gruppen
  • Risa
  • Vassbakk og Stol

Og det var altså Vassbakk & Stol som vant konkurransen med en tilbudssum på 263.954.282 kroner, som er det prosjektet vil koste å bygge.

– Vassbakk & Stol har etter vår evaluering gitt det tilbudet med det best forhold mellom pris og kvalitet, og får derfor tildelt kontrakten, sier prosjektleder Andreas Knarvik Kolås i Vestland fylkeskommune.

Det skal bygges to bruer og tre kulverter (underganger) og faunapassasjer på den 7,5 kilometer lange strekningen som nå er klar for utbygging. Det er planlagt busslommer på Kjeset, Haukås og Soltveit. Vegtraseen er planlagt i et område med skog, utmark og våtmarksområder, i tillegg til noe dyrket mark.

Våren 2024 skal den 7,5 kilometer lange strekningen være klar til bruk som det første prosjektet i Nordhordlandspakken. 

Pakken omfatter utbygging av fylkesveier i kommunene Alver, Austrheim, Fedje, Modalen og Masfjorden, og har en samlet kostnadsramme på 1,5 milliarder kroner.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.