NYHETER

Vassbakk & Stol oppgraderer E 16

Vassbakk & Stol har underskrevet en kontrakt verd 53,398 millioner kroner med Vegvesenet. Oppdraget gjelder utbedring av E 16 gjennom det lille tettstedet Skulestadmo i Voss kommune.

Smal kjørebane og farlige kryss preger E 16 gjennom Skulestadmo. Vassbakk & Stol skal sørge for at forholdene mye bedre innen desember neste år. (Foto: Google)
Smal kjørebane og farlige kryss preger E 16 gjennom Skulestadmo. Vassbakk & Stol skal sørge for at forholdene mye bedre innen desember neste år. (Foto: Google)
5. des. 2012 - 09:18

Anbudskonkurransen var nær ved å ende med hjemmeseier. Flage Maskin som har hovedkontor bare noen får kilometer fra Skulestadmo, lå mindre enn 8 promille over vinneren da anbudene ble åpnet. Anbudet fra Vassbakk & Stol ble justert oppover etter kontrollregningen, men ikke så mye at det førte til forandringer i rekkefølgen.

Strekningen som skal utbedres er 840 meter lang. Her er det tre T-kryss mellom E 16 og lokalveger. Det ene skal erstattes av en rundkjøring på samme sted. De to andre blir erstattet av en rundkjøring midt mellom dem. I tilknytning til den blir det etablert samleveger. Det skal også støpes to underganger for fotgjengere og syklister.

E 16 har en ÅDT på over 7 000 på den aktuelle strekningen, men vegstandarden står ikke i forhold til trafikken. Nå blir den utvidet til 10 meters bredde.

De totale kostnadene for utbedringen av E 16 er beregnet til 110 millioner kroner. En stor del av differensen mellom kontraktsummen og totalkostnadene går til grunnerverv. En del går også til støytiltak.

Prosjekteringen er utført av Vegvesenet i egenregi. Jobben blir fullført i desember neste år. Dette er første av to byggetrinn på et prosjekt som omfatter utbedring av 1 880 meter av E 16 nord for kommunesentret i Voss. Vegvesenet håper å kunne sende andre byggetrinn på anbud til våren, men finansieringen er foreløpig ikke i orden. Hele prosjektet finansieres med ordinære riksvegmidler.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.