KLIMA

Varslet om vannkrisen på faks

Seksjonsleder for vannmiljø ,Nils Saltveit, og direktør Finn Johansen i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune ( til høyre) viser torsdag frem de syv første prøvene som er analysert . Ingen av prøvene inneholdt giardia-bakterien.
Seksjonsleder for vannmiljø ,Nils Saltveit, og direktør Finn Johansen i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune ( til høyre) viser torsdag frem de syv første prøvene som er analysert . Ingen av prøvene inneholdt giardia-bakterien. Bilde: Morten Holm / SCANPIX
Dag Yngve Dahle
19. okt. 2007 - 08:26

Bruker ikke Oslo kommune moderne kommunikasjonsmetoder?

På radio

De tok ihvertfall i bruk den noe antikvariske kommunikasjonsmetoden telefaks da de varslet sykehusene om at vannet i hovedstaden inneholdt parasitter

De fleste vet at en mottatt faks ofte går i søppelkurven - ulest.

Rikshospitalet sier at de ikke har sett noe til faksen.

– Først på ettermiddagen onsdag fikk vi et formelt varsel i form av en e-post. Heldigvis hadde vi fått med oss nyheten på radio tidlig om morgenen slik at vi kunne sette i gang tiltak før folk kom på jobb, sier strategidirektør Stein Vaaler ved Rikshospitalet, til VG.

Kritisk

Sosial- og helsedirektoratet ble heller ikke varslet på en ordentlig måte.

– Kommunen skal varsle fylkeslegen, som igjen varsler direktoratet før helseregionene får beskjed. I dette tilfellet fikk alle sykehusene vite om saken via mediene, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande til avisa.

Sylvia Brustad reagerer på varslingsmetoden. Finn Johansen, direktør for Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, skal nå gå gjennom rutinene i slike saker.

Les mer om: