BYGG

Varsler togkaos i 30 år

Stein Nilsen, konserndirektør for persontog i NSB, sier togproblemene tidligst kan løses om 5-10 år - og det kun hvis midlene er ubegrensede.
Stein Nilsen, konserndirektør for persontog i NSB, sier togproblemene tidligst kan løses om 5-10 år - og det kun hvis midlene er ubegrensede. Bilde: NSB
13. jan. 2010 - 07:16

- Dersom ikke det bevilges langt flere penger, vil det ta 30 år å løse togproblemene på Østlandet, sier Stein Nilsen, som er direktør for NSB Persontog.

Flere dobbeltspor

Nilsen mener at den norske jernbanen er akkurat det politikerne har betalt for. Skal problemene løses, må det legges langt flere penger på bordet.

– Det såkalte jernbaneløftet får ingen effekt før vi har dobbeltspor fra Skien, Lillehammer og Halden inn mot Oslo. Fra Ski, Lillestrøm og Asker må det være firedobbelt spor, sier han til VG.

Tidligst om fem år

Ifølge Nilsen vil det ta 30 år å fullføre disse anleggene dersom man følger bevillingstakten som er vedtatt i Nasjonal Transportplan. Uten finansielle begrensninger mener han problemene kunne vært løst om 5-10 år.

Men Jernbaneverket fastholder at mye blir bedre allerede i 2012.

– Med de 2 milliarder kronene vi planlegger å bruke på strekningene Asker-Lillestrøm-Ski, mener vi å få en robust infrastruktur i disse områdene som vil gi god effekt og bedre regularitet for pendlerne, sier fungerende informasjonsdirektør Ann Kristin Endal i Jernbaneverket. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.