OLJE OG GASS

Varsler ny fase for Det norske

Det norske leverte et saftig underskudd for første kvartal i år. Erik Haugane varlser at selskpet går inn i en ny fase.
Det norske leverte et saftig underskudd for første kvartal i år. Erik Haugane varlser at selskpet går inn i en ny fase. Bilde: Anders J. Steensen
Maiken Ree
10. mai 2011 - 09:19

Det norske endte med et underskudd etter skatt på 251,7 millioner kroner i første kvartal, mot et underskudd på 174,3 millioner kroner samme kvartal året før.

Det norske har tidligere satset hardt på letevirksomhet, men har hatt lite flaks med sine brønner. I første kvartal hadde selskapet to tørre letebrønner på Dovregubben i PL 468 og Gullris i PL 522, og det ble brukt 609,1 millioner kroner på letevirksomhet i, mot 544,2 millioner for samme kvartal i 2010.

Avvikler kontor

Selskapet skriver i en pressemelding at de vil avvikle Stavanger-kontoret for å effektivisere driften. Det er også vedtatt at de vil avvikle datterselskapet Det norske AS.

Det norske-sjef Erik Haugane varsler at selskapet går inn i en ny fase.

Leverer PUD

– Vi skal fortsatt ha betydelig leteaktivitet, men med mål om å levere plan for utbygging og drift (PUD) for Jetta i sommer, vil vi passere en viktig milepæl mot å bli et fullverdig oljeselskap med utbygging og egenproduksjon, sier Haugane i en melding.

Selskapet har prioritert å bygge ut Draupne og Jetta-funnene, mens utbyggingen av Frøy er midlertidig utsatt.

Tidskritisk

Jetta har, ifølge selskapet, tidskritiske reserver som må bygges ut som en undervannsløsning til Jotunfeltet. Etter planen skal det leveres PUD i sommer, med produksjonsstart i 2013.

For Draupne-funnet er Det norske i dialog med lisenspartner for å finne den beste utbyggingsløsningen.

Åtte letebrønner

Selskapet skal være med på åtte letebrønner i 2011, ut over dem som er boret, med en planlagt letebrønn på Skalle-prospektet i Barentshavet i løpet av sommeren. Det norske har også 20 prosent andel i Nordvarg-prospektet, som bores nå med Total som operatør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.