NYHETER

Varsler mulig enveiskjøring på E39 ved Mandal

Statens vegvesen tar grep etter nok en dag med snøkaos på E39 i Vest-Agder.

Meteorologene om et monstersnøvær som vil gi opptil en meter snø over Agderfylkene de neste dagene.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Meteorologene om et monstersnøvær som vil gi opptil en meter snø over Agderfylkene de neste dagene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Bilde: Schrøder, Tor Erik
Thor Søndenaa
14. jan. 2014 - 13:40

 

 

Mandag kveld sto nok en gang mer enn 100 vogntog fast på E39 mellom Søgne og Mandal. Et vogntog som kjørte seg fast i Vatnebakken øst for Mandal startet problemene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Nå melder meteorologene om et monstersnøvær som vil gi opptil en meter snø over Agderfylkene de neste dagene.

Snøkaos og fastkjørte vogntog på E39 i Ves-Agder har nå i mange år vært like sikkert som at vinteren setter inn. Statens vegvesen tar nå nye grep for å hindre ytterligere kaos. Der varsles stenging av E39 i en kjøreretning mellom Ime og Suvatne på den aktuelle vegstrekningen øst for Mandal dersom værforholdene igjen blir vanskelige. Trafikken vestover vil bli dirigert om Røyslandsvegen til Ime. Distansen er omtrent den samme som på E39, og der er ingen problematiske motbakker.

Samtidig blir det satt inn mannskap på E39 for å luke ut dårlig skodde kjøretøy før Vatnebakken, der høyre kjørefelt vil bli tatt i bruk for parkering av disse, opplyser kommunikasjonsrådgiver Jo Vegard Aardal i Statens vegvesen, Region Sør.

Som vanlig vil det også bli satt inn mannskap for å kontrollere vogntog som kommer i land fra danskeferga i Kristiansand.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.