NATURVITENSKAP

Varmt eller kaldt i helvetet?

Hvor mange sjeler havner i helvetet? Det kan ha betydning for om helvetet er eksotermisk (avgir varme) eller endotermisk (absorberer varme), mener en student.
Hvor mange sjeler havner i helvetet? Det kan ha betydning for om helvetet er eksotermisk (avgir varme) eller endotermisk (absorberer varme), mener en student.
Espen Leirset
19. des. 2005 - 08:00

Spørsmålet nedenfor hevdes å være et virkelig spørsmål gitt under en kjemitest ved et amerikansk universitet. Professoren satte så stor pris på svaret at han delte det med sine kolleger.

Spørsmål:

Er helvetet eksotermisk (avgir varme) eller endotermisk (absorberer varme)?

De fleste studentene henviste til Boyles lov om at gass kjøles ned når den ekspanderer og varmes opp når den komprimeres til eller andre varianter.

Men en av studentene skrev følgende svar:

Først må man vite hvordan helvetets masse endres over tid. Man må altså få rede på hvor mange og hvor fort sjeler kommer dit og hvor mange og hvor fort de forsvinner derfra. Jeg mener vi trygt kan slå fast at har en sjel først havnet i helvetet, så kommer man ikke derfra. Derfor, ingen sjeler forlater helvetet.

Når det gjelder antall sjeler som ankommer helvetet, må man se litt på verdens ulike religioner som eksisterer i dag. De fleste religioner erklærer at dersom du ikke er tilhenger av deres religion, vil du komme til helvetet. Siden det er flere enn en av disse religionene, og siden mennesker ikke er tilhenger av flere religioner samtidig, må man anta at samtlige mennesker og sjeler kommer til å ende opp i helvetet. Med dagens tall på fødsler og dødsfall kommer antall sjeler i helvetet til å øke drastisk

Nå må man beregne endringene i helvetets volum. Boyles lov slår fast at for at temperaturen og trykket skal holdes på samme nivå, må helvetets volum øke tilsvarende når nye sjeler ankommer.

Dette gir to muligheter:

1. Om helvetet ekspanderer saktere enn den hastighet nye sjeler kommer til, vil temperaturen og trykket øke inntil helvetet er løs.

2. Om helvetet ekspanderer fortere enn den hastighet nye sjeler kommer til, vil temperaturen og trykket synke inntil helvetet fryser til is.

Hvilken mulighete er korrekt?

Om vi aksepterer påstanden som ble gitt meg av unge Teresa under sitt første universitetsår, der hun uttrykte «Helvetet kommer til å fryse til is før jeg går til sengs med deg», og tar vi med det faktum at jeg gikk til sengs med henne forrige natt, må nummer to være sann. Derfor er jeg sikker på at helvetet er eksotermisk og allerede er frosset igjen.

Konsekvensen av denne teorien er at siden helvetet har frosset igjen, aksepteres det ikke flere sjeler, og derfor finnes det ikke lenger. Tilbake har vi bare himmelen som igjen beviser eksistensen av et guddommelig vesen. Hvilket forklarer hvorfor Teresa forrige natt utbrøt: «Å min Gud!»

Historien, som har ukjent opphav, forteller at eleven fikk klassens beste karakter for sitt svar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.