Vårens vaskeste eventyr

Det høres ut som et eventyr å ha vinduer der vindusvask så og si kan glemmes. Men Pilkington Norge lover dette i en pressemelding..

Det nye glasset har et aktivt belegg på utsiden som absorberer ultrafiolett lys. Dette setter igang en reaksjon på glassoverflaten som bryter ned og løsner smuss.

Beleggets egenskaper gjør at regnvann danner en film på glassoverflaten og ikke regndråper som normalt. Vannfilmen medfører at smuss vaskes bort fra glassoverflaten. At vi unngår dråper på glassoverflaten medfører logisk at problemet med tørkemerker fra vanndråper elimineres.

Hver gang glassoverflaten utsettes for dagslys eller vann settes rengjøringsprosessene igang. Nedbrytingen av smuss gjennom påvirkning fra dagslyset virker mest effektivt når lyset får virke mot glassoverflaten over en periode på noen dager.

Ved kontakt med vann (regn eller spyling) vaskes imidlertid løst smuss bort umiddelbart. I lengre tørre perioder anbefales således at man lar lyset påvirke overflaten noen dager før det eventuelt spyles.

Før glasset lanseres med full tyngde på verdensbasis vil det prelanseres i utvalgte værharde områder som Irland, Østerrike og Nord Amerika. Norge kan vente seg glasset ved årsskiftet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå