NYHETER

Vant sølv i mekatronikk i Yrkes-VM

Simen Lia Nilsen og Olav B. Vangen arbeider hos FMC Technologies i Kongsberg.

Stolte sølvmedaljevinnere i mekatronikkStolte sølvmedaljevinnere i mekatronikk, Olav B. Vangen (t.v) og Simen Lia Nilsen.
Stolte sølvmedaljevinnere i mekatronikkStolte sølvmedaljevinnere i mekatronikk, Olav B. Vangen (t.v) og Simen Lia Nilsen. Bilde: Tone Buene, Norsk Industri
9. juli 2013 - 15:01
Vis mer

De fikk bronse i Yrkes-EM i fjor, men forhøyet sin innsats til sølv i VM. Et lag fra Brazil halte i land gullet i Leipzig. 32 nasjoner deltok i mekatronikklag.

Topptrente

Olav B. Vangen forteller at sølvmedaljen er helt fantastisk. Begge guttene var nesten målløse etter at medaljene ble mottatt.

- Vi har gjort vårt aller beste. Dette har vi jobbet så hardt for å få til. Vi har trent og trent, og vært på utenlandsopphold for å få brynt oss mot andre gode lag, sier Simen Lia Nilsen.

Han håper resultatet vil inspirere mange andre til å velge yrkesfag og til gjerne å velge automatiseringsfaget.

Best av de norske

Guttene ble også "Best of nation", altså de med høyest poeng på det norske laget, og fikk en egen medalje for dette også.

- Vi har så mange å takke. Det er så mange som har oppmuntret og støttet oss. Vi er så glad for å ha så mange positive støttespillere, sier Simen.

Han forklarer at det har vært utrolig inspirerende å få trene til WorldSkills, og legger til arbeidshverdagen i FMC Technologies er minst like spennende.

- Her får vi være med å utvikle helt nye ting. Vi kan bidra med innovativ tenkning, og en løsningsfokusert holdning, forteller sølvmedaljevinneren.

Kalles industribragd

Hele Kongsberg-miljøet står bak automatiseringsteamet fra FMC Technologies. Duoen har hatt sin opplæring i K-tech før de fikk jobb i FMC.

Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri, kaller sølvmedaljen en flott, teknisk industribragd.

- Norsk industri, og sikkert resten av Norge, sender gratulasjoner til Kongsberg-miljøet. Jeg gratulerer Olav og Simen, FMC Technologies og K-tech, sier han.

Lier-Hansen legger til at Norge trenger mange tusen flere fagarbeidere. Industrien er avhengig av dyktige fagfolk for å holde driften i gang.

- Norske fagarbeidere bidrar til innovativt arbeid hver eneste dag. Deres vediskaping gjør at vi opprettholder velferden i Norge, mener direktøren.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.