INDUSTRI

Vant pris for silikongryte

Camilla Aadland
22. des. 2008 - 10:50

Nå kan kokekaret komme i produksjon.

– Kasseroller i silikon kan løftes fra komfyren med bare nevene selv om innholdet er fylt med kokende vann, sier Kittilsen i en pressemelding.

Han er vinneren av Electrolux’ nasjonale designkonkurranse 2008.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Reelt behov

Administrerende direktør Arne Håkon Burdal i Electrolux mener vinnerbidraget møter et reelt brukerbehov i markedet.

– Materialvalget og den økte brukeranvendeligheten er spennende. I kombinasjon med nyere induksjonsteknologi vil slike kasseroller kunne bli en ”hit” for småbarnsfamilier. Bidraget har derfor et stort potensial for å kunne settes i produksjon, sier han.

Kan brukes til mye

Produktet kan benyttes til steking, koking, eller til oppvarming av mat i mikrobølgeovn. I tillegg kan man benytte kokekaret som emballasje for nedfrysing.

I bruk vil oppvarmingstiden være kortere, sammenliknet med tradisjonelle kasseroller i stål og aluminium. Silikonkokekar vil også holde lenger på varmen enn tradisjonelle kasserroller.

Mindre utslipp

– I produksjonen vil anvendelse av den såkalte FFC Cambridge-prosessen sørge for fravær av skadelig CO2-utslipp i naturen. I tillegg kan silikon resirkuleres. Miljøhensynet var spesielt viktig i fremstillingen av dette konseptet, sier Kittelsen, som mottar et utdanningsstipend på 20.000 kroner.

Et dansk firma har nylig begynt å produsere kjeler i silikon, men ifølge Kittilsen er disse mer like dagens tradisjonelle kasseroller.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.