Vant kontrakten på IKT-verktøy for å planlegge og prosjektere fylkesveier

Trimble sikret seg rammeavtalen om leveranse av IKT-løsninger for veiplanlegging og -prosjektering med samtlige 10 fylkeskommunene.

Kontrakten som Trimble Solutions har inngått med fylkeskommunene omfatter IKT-løsninger for hele livssyklusen til et veiprosjekt.
Kontrakten som Trimble Solutions har inngått med fylkeskommunene omfatter IKT-løsninger for hele livssyklusen til et veiprosjekt. Foto: Colourbox
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. mars 2021 - 09:42

Kontrakten har en samlet verdi på 30 millioner kroner, og har en varighet på tre år med mulighet for forlengelse med ett år om gangen på ellers like vilkår i inntil fem år.

Trimble har med seg samarbeidspartnerne BuildingPoint Scandinavia og Norkart for å løse oppdraget. Vivento har bistått fylkeskommunene i anskaffelsesprosessen.

Komplett datapakke for veier

Avtalen betyr at fylkeskommunene har en felles avtale med én avtalepartner - Trimble Solutions Sandvika AS. Avtalen dekker IKT-løsninger for hele livssyklusen til et veiprosjekt, og omfatter lisenser til programvare, skytjeneste for samhandling, support, kurs og videreutvikling.

Løsningene som tilbys er bl.a, prosjekteringsverktøyet Novapoint Infrastructure Design Suite, samhandlingsløsningen Quadri og Trimble Connect, konstruksjonsverktøyet Tekla Structures, samt GIS-løsninger som QGIS og GISLINE, analyse- og datahubsystemer som Datavarehuset og Datatorget, med flere.

 -Utfordrer både oss og bransjen

  <i>Foto:  Trimble</i>
  Foto:  Trimble

– Vi synes konkurransegrunnlaget har vært spennende å svare ut. Her har virkelig fylkeskommunen gjort en grundig jobb i forkant, og tenkt gjennom hvilke behov de har. Fylkeskommunen har tydelig pekt i hvilken retning de ønsker å gå innen digitalisering. De har utfordret oss som leverandør, og har laget et bredt sammensatt kravgrunnlag som har oppfordret bransjen til samarbeid, forteller Heidi Berg, forretningsutvikler for Trimble i Norge.

– Vi så dermed tidlig i prosessen at det var naturlig å dra inn spisskompetanse på både GIS forvaltning og konstruksjoner. Gjennom partnerskapet med Norkart og BuildingPoint Scandinavia, har vi med oss to aktører som på hvert sitt område har en svært solid posisjon i markedet. Avtalen åpner også for utviklingsprosjekter. Vi ser frem til å finne spennende temaer sammen med fylkeskommunene, der vi kan bidra til å utvikle både dem, oss selv - og bransjen, sier Heidi Berg hos Trimble Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.