ARBEIDSLIV

Vant forskerpris i USA

TREDJEPRIS: Eirik Bakke vant en forskerpris i USA i mai i år. Målet hans var å lage en så enkel datamaskin som mulig.
TREDJEPRIS: Eirik Bakke vant en forskerpris i USA i mai i år. Målet hans var å lage en så enkel datamaskin som mulig.Bilde: STIFTELSEN UNGDOM OG FORSKNING
Camilla Aadland
9. juni 2005 - 10:59

20 år gamle Bakke vant tredjeprisen under Science and Engineering Fair i Phoenix Arizona.

Der deltok han med sitt prosjekt "The Anitra Project - How simple can a basic computer be designed?", der målet rett og slett var å lage en så enkel datamaskin som mulig.

Prosjektet hans har tidligere vunnet førstepris i Konkurransen Unge Forskere i Oslo i 2004. Deltakelsen i verdensmesterskapet i Arizona var en av spesialprisene fra den norske konkurransen og dette gav Eirik Bakke nok en pris, denne gang på 1000 USD.

Studerer i USA

Rundt 1200 prosjekter fra hele verden var innlevert i forskjellige naturvitenskapelige kategorier.

Det er Science Service som i samarbeid med Intel Foundation, arrangerer denne konkurransen hvert år i mai og deltakere er elever/studenter som har vunnet den nasjonale konkurransen i sitt land.

Nå studerer Bakke i USA på Princeton University i New Jersey, der han nettopp er ferdig med førsteåret. Planen er å fordype seg i datavitenskap og electrical engineering, og etter hvert kan han tenke seg å forske på datamaskinarkitekturer.

Andreas Hauge fra Danielsen videregående skole i Bergen, var også deltaker i ISEF og bidro med prosjektet "Krengebil". Andreas oppnådde også en 1. pris i Konkurransen Unge Forskere i 2004.

Les mer om: