Vant brukonkurranse i Sverige

WSP, Degree of Freedom og Nuno arkitektur er vinner av en arkitektur- og ingeniørkonkurransen om ny gang- og sykkelbru over Klarälven i Karlstad.

Redaksjonen Våre Veger
27. sep. 2016 - 10:38

Dette er andre brukonkurranse i Sverige teamet vinner på kort tid.

-Det er ikke flaks, men et resultat av godt håndverk og utmerket samarbeid, sier Gaute Mo, partner i Degree of Freedom.

 

 Veldig forskjellige svar

Det spennende med konkurranser er at selv om teamene i finalen ble gitt de samme forutsetningene, så gis det veldig forskjellige svar på oppgaven:

-Vi konkluderte med at området er av rural karakter og at brua burde tilpasse seg det flate landskapet, mens Sweco, som de konkurrerte mot, mente et urbant landemerke var på sin plass.

-Heldigvis var juryen enig med oss, sier Peter Aasen, partner og daglig leder i Nuno arkitektur AS. Vi ville skape en bru for brukeren og innenfor budsjett. Budsjettet på 40 millioner kroner var helt klart den største utfordringen i forbindelse med konkurransen, og vi fokuserte derfor på å skape en relativt enkelt bru med kvalitet i detaljene, fortsetter han.

 

Lang, elegant og lavmælt

Brua vil være et positivt bidrag i landskapet; både visuelt og opplevelsesmessig. Brua er lang, elegant og lavmælt. Til hverdags oppleves den rolig og kontemplativ, men før og etter ishockeykampene til Karlstads stolthet Färjestad og andre arrangemanger som konserter o.l., fylles brua opp av mennesker. Brua er i åtte spenn og 279 meter lang over varierende mengde vann i et landskapsrom omringet av grønne skoger. Brua gir en lang opplevelse spekket med subtile virkemidler; små endringer i bredde og retning gir kvaliteter til perspektivet når du beveger deg over brua.

Brua utformet som en enkel bjelkebru, med en slak horisontalkruvatur, og med ambisjon om et arkitektonisk utrykk av høy kvalitet.

 

Samarbeidspartnerne

Nuno arkitektur er et veletablert arkitektkontor i Oslo med spesialkompetanse på intelligent brudesign. Kontorets prosjektportefølje består av svømmehaller, næring, undervisningsbygg og boliger. Kontoret består uten unntak av engasjerte arkitekter som har ambisjoner om å tegne omgivelser som kan assosieres med gode opplevelser. 

Degree of Freedom har kontor i Oslo, Valencia og Gdansk, og er et rådgivende ingeniørfirma innen bygge- og anleggsteknikk. Kjernen av ingeniører og tekniske tegnere jobbet tidligere hos Santiago Calatrava, og selskapet driver både med brudesign og -prosjektering, og prosjektering av bygg. 

WSP er et verdensledende konsulentfirma i profesjonelle ingeniørtjenester. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.