ENERGI

Vannvei mot suksess

26. apr. 2001 - 07:15

Første byggetrinn er beregnet ferdig i 2002 og vil koste rundt 800 millioner kroner. Økonomien er likevel god. Vannprisen har gått ned siste året og vil fortsette nedover neste år.

Det interkommunale vann-, avløps- og renovasjonsverket på Jæren, Ivar, har nå sprengt ferdig to råvannstunneler på til sammen ca. 11 kilometer mellom Stølsvatn i Bjerkreim kommune og Langevatn i Gjesdal kommune. Dette er en del av strategiplanen for Jærens fremtidige vannforsyning som de åtte Jærkommunene la i 1994.

I denne planen inngår også blant annet en ny hovedvannledning fra Langevatn til Ullandhaug i Stavanger som ble klar i 1999. Vannbehandlingsanlegget ved Langevatn ble likeledes satt i drift våren 1999. For tiden rehabiliteres en gammel vannledning i betong mellom Sandnes og Stavanger. Den er på 12,5 kilometer og skal stå ferdig i 2001.

Flere planer

Dersom de langsiktige planene i byggetrinn to blir satt i verk, kommer de åtte jærkommunene til å investere langt opp mot en halv milliard kroner til for å sikre seg en ny, stor vannkilde, Myrvatn, i Gjesdal kommune.

– Det vil gi større driftssikkerhet og jevnere vanntemperatur over året. Men dette ligger rundt 15 år inn i fremtiden, sier leder Folkvard Ravndal ved driftsavdelingen hos Ivar. Målet er å sikre regionen markedets mest konkurransedyktige vann-, avløps- og renovasjonstjenester.

Les mer om saken i TU nr. 17, som kommer på papir og nett 3. mai.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.