MOBIL

Vanntett, tynn og kraftig

MWC 2012: Panasonics nye Eluga Power har fem tommers skjerm og er vanntett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. feb. 2012 - 19:37
Vis mer

Hva sier du til en godt spesifisert, pen, og tynn Android-telefon med fem tommers skjerm og som også er vanntett? Om du syns det høres fristende ut bør du sjekke ut Panasonic Eluga Power. 

Denne telefonen er en kraftigere variant av Eluga, som de lanserte i forkant av Mobile World Congress. Den kommer med skjermoppløsningen 720 x 1280 piksler, og er dermed en HD-skjerm. Typen er LCD.

Vi har allerede fått mulighet til å ta en titt på telefonen, og skjermen strekker seg langt ut mot sidene. Det betyr at det er mindre ramme og mer skjerm enn på mange andre telefoner.

Telefonen er 13,6 cm lang, 7 cm bred og 9,6 millimeter tjukk. Vekten ender på 133 gram.

Snapdragon S4

Systembrikken er en Snapdragon S4, som er den nyeste og sterkeste systembrikken fra Qualcomm. Denne har muligens ikke firekjerneprosessor som Nvidia Tegra 3, men tester har vist at S4 sine to Krait-prosessorer på noen områder har bedre ytelse.

Prosessorene rusler og går på maks 1,5 GHz, noe som bør sørge for at Android 4.0 går glatt og fint på telefonen.

Vanntett

Men det som virkelig gjør at Eluga Power stikker seg ut er at den følger IP57-standarden. Det vil si at den er vanntett ned til 1 meter i 30 minutter, og at den er motstandsdyktig mot at støvpartikler trenger inn i telefonen.

Foruten Mototolas Razr XT910 er det få andre "normale" telefoner som er laget for å tåle vann, og vi tør påstå at Eluga Power muligens er den peneste vi har sett.

På spesifikasjonslisten finner vi ellers et kamera med åtte megapiksler og mulighet for å ta opp video i full HD. Bilder og video lagerer du i internminnet, som er på 8 GB. Det er også støtte for minnekort. 

NFC er også på plass, sammen med de vanlige spesifikasjonene du finner i moderne smarttelefoner.

Lader kjapt

Panasonic skryter også av at telefonen lader raskt. Batteriet, som har en kapasitet på 1800 mAh, skal kunne lade fra 10 til 50 prosent på 30 minutter, og til 80 prosent på 57 minutter.

Telefonen kommer til Norge på et tidspunkt, men verken vi eller Panasonic vet helt når. Men vi fikk forespeilet at det kunne skje til sommeren.Telefonen kjører Android 4.0.Volumtaster og strømtast sitter på baksiden av telefonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.