MOBIL

Vanntett Android fra Samsung

Samsung lanserer mobil som tåler både vann og bank.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. aug. 2011 - 13:47
Vis mer

Samsung har lansert Galaxy Xcover. Denne Android-mobilen tråkker samme sti som Motorola Defy og Sony Ericsson Xperia Active: Android-telefoner som tåler vann.

En meter under vann

Galaxy Xcover har fått IP67-spesifikasjon, noe som betyr at telefonen tåler å ligge en meter under vann i en halvtime uten at noe trenger inn i den. Dermed får du her en telefon som du bekymringsløst kan bruke når det regner.

Telefonen skal også tåler røffere behandlig enn vanlige mobiler. Telefonen er helt støvtett, slik at partikler ikke skal komme seg inn i telefonen. I tillegg har telefonen fått forsterket glass over skjermen, og i pressemeldingen hevder Samsung at dette glasset er fire til fem ganger sterkere enn vanlig glass.

Funksjonstastene under skjermen er mekaniske brytere, og ikke et berøringsfølsomt panel. Disse tastene er opphøyd, slik at de skal være enkle å bruke med våte hender eller hansker.

Dermed burde telefonen finne seg til rette på det norske markedet, hvor det er etterspørsel etter produkter som dette. 

Greit spesifisert

Telefonen har en 800 MHz prosessor, 3,6 tommers skjerm, støtte for super-3G med inntil 7,2 Mbps nedlasting, og et 3,2 megapikslers kamera med fotolys. 

Spesifikasjonene er altså ikke det heftigste vi har sett, men det vil trolig fungere bra til vanlige oppgaver.

Galaxy Xcover kjører Android 2.3, som er nyeste utgave av operativsystemet. Menysystemet er Samsungs eget TouchWiz-grensesnitt, som brukes i alle Android-telefoner fra selskapet.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 2.3 Gingerbread

Xcover skal komme i salg i november, og prisen er satt til 2300 kroner. 

Så spørs det om vi klarer å overbevise redaksjonsmedlem Marius Eltervåg til å ta et bad med Galaxy Xcover i november, slik han gjorde med Motorola Defy i mai

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.