ARBEIDSLIV

Vannpris til Thaulow

Leif Haaland
13. des. 2001 - 10:42

Det var ingen uenighet om årets vannprisvinner. Tidligere direktør for Norsk institutt for vannforskning (Niva), Haakon Thaulow, er tildelt Vannprisen 2001. Begrunnelsen er den innsatsen han har gjort i en årrekke innen vassdragspleie og vannhygiene i Norge og andre land. Han var rådgiver for palestinerne på Vestbredden og i Gaza og deltok i utarbeidelsen av en hovedrammeplan for vannkraften i Vietnam.

I Norge fremhevet juryen innsatsen som leder av det omfattende arbeidet med Samlet plan for vassdragene i 1981-84. Han var en av de første som ble ansatt i vann- og avløpskontoret til Norges vassdrags- og energidirektorat, forløperen til Statens forurensningstilsyn. Haakon Thaulow var også formann i Norsk Vannforening i ni år.

Vannprisen er stiftet av Vann, avløp og renovasjonsutvalget i Rådgivende ingeniørers forening. Etter statuttene skal den være en anerkjennelse for spesiell innsats i forbindelse med bevaring og forbedring av vårt vannmiljø.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.