BYGG

Vannkunst til Operabygget

Operabygget november 2006
Operabygget november 2006 Bilde: Statsbygg
Joachim Seehusen
1. feb. 2007 - 07:30

Det er utsmykkingsutvalget ved Prosjekt Nytt Operahus som har valgt ut de seks.

44 norske bidrag

Utsmykkingsfondet for offentlige bygg inviterte 30. oktober i fjor norske og utenlandske kunstnere til å melde interesse for deltakelse i lukket konkurranse om et kunstverk i vann.

Ved fristens utløp hadde 153 kunstnere og kunstnergrupper meldt sin interesse. 44 av disse var norske, 81 fra det øvrige Europa, syv fra Asia og 21 fra Amerika.

Vidt spekter

Utsmykkingsutvalget har vurdert et omfattende og meget interessant materiale med gjennomgående høy kunstnerisk kvalitet.

Utvalget er bevisst oppgavens kompleksitet og omfang, og har valgt kunstnere til denne konkurransen som i sine kunstnerskap representerer et spekter av dagens kunstneriske strategier, uttrykksformer og arbeidsmetoder, heter det i en pressemelding lagt ut på Statbyggs nettsider.

Kåring til høsten

Det kunstneriske utvalget ønsker et markant autonomt kunstverk i vann og med vann som et sentralt element i operahusets umiddelbare omgivelser. Området på sørvestsiden av bygget peker seg ut som det mest aktuelle.

Kunstprosjektet skal kunne realiseres innenfor en ramme på 6.5 millioner kroner. Resultatet av konkurransen offentliggjøres i september i år.

Det er ønskelig at kunstverket ferdigstilles til åpningen av Operahuset 12. april 2008. Dette vil imidlertid avhenge av om det seirende konkurranseutkastet lar seg gjennomføre innenfor denne tidsfristen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.