NETTARKIV

Vannkraftordre i Latin-Amerika

20. okt. 2000 - 07:10

Kontrakten på 400 millioner kroner gjelder oppgradering av fem av i alt ti turbiner i vannkraftverket Guri i Venezuela. Turbinene på 700 MW hver skal etter oppgraderingen til sammen kunne produsere 750 MW mer, uten behov for ytterligere regulering av vanndraget. Økningen tilsvarer fem Alta-kraftverk.

GE Energy, den tidligere Kværner-bedriften som ble som solgt til det amerikanske General Electric-konsernet for nøyaktig et år siden, samarbeider med kanadiske General Electric Canada Inc. om oppdraget. Innebakt er også en opsjon på oppgradering av de fem siste turbinene i Guri-kraftverket, som ligger i elven Caroni – en bielv til Orinoco.

– Kontrakten vil gi et godt bidrag til å sikre beskjeftigelse ved verkstedet i Sørumsand og ved ingeniørkontoret på Kjeller, heter det i en pressemelding fra GE Energy.

Leveransen består i design og produksjon av de mest vitale delene i turbinen, blant annet nye 150 tonns rustfrie løpehjul. Løpehjulene skal produseres i Sørumsand og i Lachine i Canada. I tillegg skal turbinene demonteres, etterses, repareres og monteres på nytt. Til dette arbeidet har GE Energy inngått samarbeid med et lokalt selskap.

Den siste av de fem turbinene skal bli satt i drift 1. november 2003.

Kontrakten vil bli finansiert av norske og kanadiske eksportkreditter, samt av den Nordiske Investeringsbanken, ifølge en pressemelding fra GE Energy Norway.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.